SRAMNA PRESUDA SRBINU: Sud u Prištini presudio Arsiću - uskratio pravo na pravičan proces

D.Zečević

20. 10. 2021. u 22:02

ODLUKA takozvanog Vrhovnog suda Kosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine.

СРАМНА ПРЕСУДА СРБИНУ: Суд у Приштини пресудио Арсићу - ускратио право на правичан процес

Foto: P. Milošević, Tanjug

Naime, Kancelarija za Kosovo i Metohiji smatra da je nedopustivo i sramotno da se Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćuje pravo na pravično suđenje i da se oni proganjaju i terete po tajnim optužnicama i osuđuju na višegodišnje kazne zatvora, bez čvrstog utemeljenja na dokazima, uz brojne povrede njihovih prava.

-Ni takozvani Apelacioni, ni takozvani Vrhovni sud, uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju, iako su dvojica oštećenih u svojim izjavama navodili potpuno različite verzije istog događaja -navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da Arsićev odvokat već priprema žalbu takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova, u kome će izneti i ove argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića.

Inače, Nenad Arsić je osuđen na šest godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina odnosno jer je kako ga tereti optužnica “primoravao komšije Albance da piju rakiju i pevaju srpske pesme”.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVERENJA PREMA INSTITUCIJAMA U PRIŠTINI NEMA: Sutra glasanje za opoziv gradonačelnika u četiri srpske opštine na KiM