NAROD ME I DALJE VOLI: Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije

S. Rovčanin Tomković

18. 10. 2021. u 11:30

SVE partije koje su na vlasti treba da podrže jednog kandidata za predsednika države, a za nas je najbolji Aleksandar Vučić.

НАРОД МЕ И ДАЉЕ ВОЛИ: Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије

Foto Privatna arhiva

O tome da li ćemo na izbore ići na jednoj ili dve liste, raspravljaćemo u narednih mesec dana.

Ovako u intervjuu, za "Novosti", o pripremama za izbore na proleće sledeće godine govori lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, i dodaje:

- Nismo imali zvanične razgovore na tu temu, ali na osnovu izjava, može da se stekne utisak da je za nas kandidat Vučić.

Zašto?

- Razlog je poznat. Razvoj infrastrukture, auto-putevi, bolnice, ogroman broj investitora, veće plate, kurs evra miruje osam godina... Srbija je garant stabilnosti u regionu zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Da li ste za zajedničku listu svih partija vlasti na parlamentarnom nivou?

- Najbolje bi bilo jedna lista, ali ćemo videti u narednom periodu. Opozicija svakog dana napada lidere stranaka vlasti i blati nas, a nisu izdali nijedno saopštenje o stvarima od nacionalnog interesa. Oni hvale premijera privremenih institucija na KiM Aljbina Kurtija, govore da je dobar, neka ga vode kući. A, Kurti je bio jedan od 1.300 zatvorenika u Beogradu zbog separatističkog delovanja, koji su amnestirani.

Deo opozicije vas je optužio za navodno podvođenje devojaka. Da li se u narodu posle toga promenila slika o vama?

- Ne. Nisam nijednog čoveka sreo koji je rekao da gde ima dima ima i vatre. Dragan Đilas i Marinika Tepić su sve slagali, tužio sam ih po privatnoj tužbi. Njihov glavni svedok je Branislav Radosavljević kojem su skremblovali lice, a on je šest puta hapšen i osuđivan i uvek "duva za vrat" Đilasu i Mariniki na različitim događajima. To je sve skuvano u njihovom preduzeću, to je kompanija, ne stranka, svi su na platnom spisku Đilasa. Tužilaštvo je saslušalo 30 svedoka i reklo da ne postoje argumenti da se tvrdnje dokažu.

Foto Tanjug

Smatrate li da će svi na izbore i da bojkota više neće biti?

- Oni ne postoje na listi popularnosti i pričaju o bojkotu, kako bi izbegli da izađu, jer znaju da imaju mali broj glasova. Ta grupacija ima najveću odgovornost što Srbija kasni ka EU, jer su slali lažnu sliku da ne postoji demokratija, da imamo blokadu medija, da nema slobode i ljudskih prava. A, onda je i evroparlamentarka Tanja Fajon, kada im je ponudila sporazum o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji, a oni ga odbili, shvatila o kakvim se ljudima radi.

Kako komentarišete sve češće sumnje da je deo državnog i policijskog vrha sarađivao sa mafijom i grupom Veljka Belivuka?

- Ne bih presuđivao unapred. Ima tu i kafanskih priča. Neka Tužilaštvo radi svoj posao, da vidimo optužnice i da sačekamo konačnu presudu.

Treba li uvesti kovid-propusnice i obaveznu vakcinaciju protiv korone?

- Opozicija nam je spočitavala kada je uveden karantin. Držali su skupove i proteste. Sada kada ga nema, traže opet karantin. Treba da se vakcinišemo, jer će nastati veliki problemi u proizvodnji. A, sledeće godine će biti, po mojim procenama, nezapamćena ekonomska kriza.

Već se vidi. Cene su otišle "u nebo". Kako će naši građani da se izbore sa tim?

- Najveći problem je cena gasa i nafte na berzi koja raste, na šta naša zemlja ne može da utiče, a to onda vuče i ostala poskupljenja. Zato treba da se vakcinišemo kako bismo mogli da radimo i sve to preguramo. Vakcinisanje je najvažnije zbog zdravlja, a onda i obrazovanja, kako ćemo da obrazujemo ljude onlajn, pa to je isto kao kada biste hteli da zidate zgradu na jednoj lokaciji, a malter mešate na drugoj. Pa, gde to može?

Ministri i sveska

KAKO ocenjujete rad ministara u Vladi?

- Četiri ministra ne zaslužuju da budu na svojim mestima. Ali, zapisao sam njihova imena u svesci koju sam izgubio.

Zar je još niste pronašli od našeg poslednjeg razgovora?

- Ne. Kad je pronađem, reći ću. Mada sam ja političar koji skoro ništa ne piše, a mnogo toga pamti.

* * * * * * * * *

SVEČANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA JAGODINE

Vučić počasni građanin

PREDSEDNIKU Aleksandru Vučiću na jučerašnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom Dana oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu, dodeljeno je zvanje počasnog građanina. Ispred zgrade Opštine dočekao ga je predsednik Dragan Marković Palma i veliki broj građana.

Foto Skupština grada Jagodina

- Priznanje koje dobijam nije izraz nečije moći, već izraz moje poniznosti prema vama građanima Jagodine i Pomoravlja, jer znam da moramo još mnogo da uradimo. Država je u sedam fabrika u Jagodini, od kojih je poslednja "Fišer", uložila 20,3 miliona evra za subvencije. Do kraja godine imaćete, što je posebno važno za žene, nov 64-slajsni skener, tako da nećete morati više u Beograd i Kragujevac - rekao je Vučić.

On je dodao da je sa Markovićem razgovarao i o opremanju "Barutane" i da će država ukupno izdvojiti 20,5 miliona evra za sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Z. G.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri