BEZ ZSO DO KRAJA GODINE, NAPUŠTAMO PRIŠTINSKE INSTITUCIJE: Srpska lista poručila – pregovori moraju da počnu do novembra

D. ZEČEVIĆ

16. 10. 2021. u 17:17

NA konferenciji za novinare koju je održala Srpska lista ukazano je da je bezbednosna situacija na severu Kosmeta veoma zabrinjavajuća, a pogotovo posle upada specijalaca ROSU u Zvečane i Kosovsku Mitrovicu.

БЕЗ ЗСО ДО КРАЈА ГОДИНЕ, НАПУШТАМО ПРИШТИНСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ: Српска листа поручила – преговори морају да почну до новембра

Foto: D. Zečević

Najuže rukovodstvo Srpske liste danas se sastalo sa predsednikom Srbije Aleksandro Vučićem. Uprkos tome što su izneli svoje mišljenje – da imaju puno razloga da ne bi trebalo da učestvuju na sutrašnjim kososkim izborima, ipak su došli do zajedničkog stava da će izaći na izbore kako bi zaštitili interes svog naroda i borili se za pravo na opstanak.

- Budući da je predizborna tišina neću poručiti građanima za koga da glasaju, jer oni to znaju, ali ću ih pozvati da najmasovnije do sada izađu na izbore, jer su nam više nego ikada potrebni sloga i jedinstvo – rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je istakao da će SL izaći na izbore kako bi time pokazala i da poštuje Briselski sporazum.

On je dodao da će, ukoliko od početka novembra ne počnu razgovori o formiranju Zajedinice srpskih opština, kao i ukoliko se ZSO ne formira do kraja godine, Srbi sa severa Kosmeta da napuste sve prištinske institucije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)