VELIKA BRITANIJA STOJI IZA HAOSA NA KOSOVU: Vučić o napadu ROSU - Oni misle da su bogovi

Novosti online

15. 10. 2021. u 23:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na TV Prva, gde je između ostalog govorio i o upadu policije tzv. Kosova na sever pokrajine, kada je ranjeno na desetine Srba.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА СТОЈИ ИЗА ХАОСА НА КОСОВУ: Вучић о нападу РОСУ - Они мисле да су богови

Foto: Printscreen/TV Prva

- Policija lažne države nije ni obavestila komandanta regiona Sever o akciji u Severnoj Mitrovici i Zvečanu - rekao je Vučić.

On je podsetio i na genezu maltretiranja Srba od strane specijalne policije ROSU.

- Prvi put je ROSU došao na sever Kosova i Metohije zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želeo da se pred izbore vozi na Gazivodima. Posle toga su upali navodno zbog hapšenja "ubica Olivera Ivanovića". Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Posle toga su upali zbog potrage za "drugim osumnjičenim policajcima" - podsetio je Vučić.

Predsednik je podsetio da lažna država nema pravo da ima vojsku i da gazi Rezoluciju 1244.

- Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas. Misle da smo debili i da mogu da na prodaju tu prilu o borbi protiv korupcije i kriminala. Jedino ih je briga da Srbija nema nikakvog prisustva na Kosovu i Metohiji. Oni misle da smo mi debili. Nemojte da nas pravite budalama. Velika Britanija stoji iza haosa i napada ROSU - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da ima odlične odnose sa Velikom Britanijom, i da će uvek težiti tome, ali da ne dozvoljava nikome da ga pravi budalom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)