NESVRSTANI U BEOGRADU: Brnabić na svečanoj večeri za predsednika Gane i premijera Alžira

Novosti online

10. 10. 2021. u 21:06

PREDSEDNICA Vlada organizovala svečanu večeru za predsednika Gane Nana Akufo-Adea i predsednika Vlade Alžira Ajmena Benabderahmana.

НЕСВРСТАНИ У БЕОГРАДУ: Брнабић на свечаној вечери за председника Гане и премијера Алжира

Foto VN

Povodom Samita Pokreta nesvrstanih, u Beograd je večeras doputovao premijer Alžira Ajmen Benabderahman, koga je na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je ministar finansija Siniša Mali.

Takođe, večeras su u Beograd stigli i ministri spoljnih poslova Angole Tete Antoni, Libana Abdala Bu Habib i Nikaragve Denis Ronaldo Monkada Kolindres.

Foto VN

PREDSEDNIK GANE STIGAO U BEOGRAD

U Beograd je večeras doputovao i predsednik Gane Nana Ado Dankva Akufo-Ado, koji će sutra učestovati na Samitu kojim se obeleževa 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih, a zatim će zvanično početi i njegova bilateralna poseta Srbiji.

Predsednika Gane je, uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije, tradicionalno uz pogaču i so, dočekao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Poželevši mu dobrodošlicu u „rodno mesto Pokreta nesvrstanih“, Selaković je zahvalio predsedniku Gane što će delegacija te nama prijateljske zemlje biti predstavljena na najvišem nivou na predstojećem skupu povodom obeležavanja 60 godina od održavanja Prve konferencije nesvrstanih, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Među učesnicima Prve konferencije u Beogradu 1961. godine bio je i prvi predsednik Gane Kvame Nkrumah, koji je sa Titom, Nehruom, Naserom i Sukarnom bio deo petorke idejnih tvoraca nesvrstanih. U delegaciji Gane, kao gost na komemorativnom sastanku, je i kćerka tadašnjeg predsednika Nkrumaha.

Ado će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a svečani doček biće upriličen ispred Palate "Srbija".

Nakon tet - a - tet razgovora i sastanka dve delegacije, Vučić će predsedniku Gane uručiti Orden Republike Srbije na lenti.

Foto VN

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave