LAVROV OČITAO LEKCIJU EU ZBOG SRBIJE: Nije na čast Briselu popustljivost prema Prištini (VIDEO)

Novosti online

10. 10. 2021. u 20:04

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

ЛАВРОВ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ЕУ ЗБОГ СРБИЈЕ: Није на част Бриселу попустљивост према Приштини (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Pink

Sergej Lavrov se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku. 

- Preneo sam predsedniku Vučiću najtoplije pozdrave predsednika Putina. Razmotrili smo moguće kontakte na nivou predsednika u budućnosti i dogorićemo se kada će se taj sastanak održati - rekao je Lavrov. 

Lavrov kaže da je trgovinska saradnja dve zemlje porasla za 16 odsto i pored virusa korona. 

On je podsetio da se vakcina "Sputnjik V" proizvodi i u Srbiji.

- Rusija se zalaže za to da se rešenje pitanja KiM može zasnivati samo na Rezoluciji 1244, dijaloga Beograda i Prištine. To mora da potvrdi SB UN. Prihvatićemo svako rešenje koje odgovara Srbiji i srpskom narodu - rekao je Sergej Lavrov.

On je podsetio i na podršku Srbiji zbog situaciji na Jarinju i rekao da je vreme da Priština formira ZSO. 

- Nije na čast EU popustljivost prema tome što Albanci ne ispunjavaju obaveze - rekao je Lavrov i pozvao Brisel na odgovornost za probleme koji je izazvala albanska strana u dijalogu Beograda i Prištine.

Lavrov je podsetio da je Srbija najveći faktor stabilnosti na ovim prostorima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu