MILOŠ VUČEVIĆ: Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnosti da se legalnim putem dođe na vlast

Novosti online

29. 09. 2021. u 09:50

SIN bivšeg gradonačelnika Novog Sada Borislava Novakovića, koji je danas glavni čovek Narodne stranke, uhapšen je u stanju alkoholisanosti dok je razbijao izloge prostorija Srpske napredne stranke po tom gradu.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Нови Сад не заслужује да се руши, ломи и уништава због нечије болесне мржње и немогућности да се легалним путем дође на власт

Foto: Printskrin Vesti

Povodom ovoga oglasio se sadašnji gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

- Upravo mi je iz PU Novi Sad saopšteno da je pronađen izvršilac krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari, odnosno demoliranja i razbijanja izloga prostorija Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja br. 34.

Kod osumnjičenog lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno je 1,82 promila alkohola u krvi. U pitanju je Novaković Nikola (1998). Kao i svaki put kada sam zahtevao brzu i efikasnu akciju nadležnih državnih organa zbog vandalskih napada, promovisanja mržnje i netrpeljivosti, ugrožavanja bezbednosti građana Novog Sada i njihove imovine, osećam obavezu da lično o tome obavestim javnost. Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoja vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan, i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS-a. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam politički ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima. Nažalost, potvrđuje se ono na šta smo upozoravali - da će se na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje i najstrašnija krivična dela, sve što promovišu Đilas, Jeremić, Vidojković i njima slične perjanice politike fašizma. Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno "pujda" javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijenim prostorijama Srpske napredne stranke. Apelujem na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja. Čestitam pripadnicima PU Novi Sad na brzoj i efikasnoj akciji. Iskreno sam iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičnog dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa. Novi Sad ne zaslužuje da se ruši, lomi i uništava zbog nečije bolesne mržnje i nemogućnosti da se legalnim putem dođe na vlast, a građani treba da znaju da nijedan nasilnik ne sme i neće biti iznad zakona, bez obzira na to kako se zove i preziva - saopštio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna