ČIŽOV UPOZORAVA: Opasnost od izbijanja sukoba na Kim i dalje povišena

Novosti onlajn

28. 09. 2021. u 15:50 >> 15:51

OPASNOST od izbijanja sukoba na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova i Metohije uvek postoji, ali sada je povišena, upozorio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

ЧИЖОВ УПОЗОРАВА: Опасност од избијања сукоба на Ким  и даље повишена

Foto: Printscreen

- Situacija je tamo napeta i, zaista, rizik od izbijanja sukoba uvek postoji, ali sada je, jasno, uvećan - rekao je Čižov za TV „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, nije čak stvar ni u konkretnom povodu, već u tome što Priština ne želi da ispuni obaveze iz sporazuma koje su potpisali i aktuelna administracija i njeni prethodnici.

Povodom situacije na severu Kosova prethodno se oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je NATO i EU da ubede Prištinu da povuče svoje specijalne snage sa severa Kosova.

- Još jednom ističemo: snage NATO za Kosovo i Misija EU imaju neophodan mandat da spreče bezakonje, pa stoga imaju svu odgovornost za zaštitu civila, obezbeđivanje mira i bezbednosti. Potrebno je izvršiti energičan pritisak na administraciju u Prištini kako bi je primorali da povuče svoje snage bezbednosti sa severa Kosova i spreči da se situacija pretvori u otvoreni sukob - istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Bonus video:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!