SKANDAL U GRAČANICI: Srbi privedeni zbog poštovanja Briselskog sporazuma i ZSO! (FOTO)

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 18:16

POLICIJA na Kosovu je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", saopštio je direktor Kancelarijr za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

СКАНДАЛ У ГРАЧАНИЦИ: Срби приведени због поштовања Бриселског споразума и ЗСО! (ФОТО)

Foto: Novosti

Pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu. 

Oni su nakon privođenja, morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti jer je, kako su sami policajci rekli - "zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju". 

Trojica mladića su zatim puštena na slobodu. 

Foto: Novosti

- Postavlja se pitanje kakvo je to krivično delo zalagati se za formiranje Zajednice srpskih opština, što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine? 

- Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova? 

Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO? - upitao je Petković.

Foto: Novosti

Bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda na KiM nema budućnosti dijaloga - zaključio je direktor kancelarije za KiM. 

BONUS VIDEO:

DESETINE KAMIONA ČEKA NA JARINJU: Veliki broj pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)