PRESELIĆE OČEVE POSMRTNE OSTATKE NA CETINJE? Ćerka Slobodana Miloševića Marija ne odustaje od želje

Novosti online

21. 09. 2021. u 00:50

ĆERKA bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića Marija Milošević (56) nije odustala od želje da posmrtne ostatke svog oca iz dvorišta porodične kuće u Požarevcu prebaci u Crnu Goru, odnosno na Cetinje.

ПРЕСЕЛИЋЕ ОЧЕВЕ ПОСМРТНЕ ОСТАТКЕ НА ЦЕТИЊЕ? Ћерка Слободана Милошевића Марија не одустаје од жеље

Foto: Predrag Mitić

Izvor Objektiva navodi da ona poslednjih meseci ozbiljno radi na pripremama za ovaj čin, a i u kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi uveravaju da su spremni da služe opelo pokojnom predsedniku SRJ.

‒ Marija je uvek bila za to da njen otac počiva u Crnoj Gori a ne u Srbiji, jer ga je izručila Haškom tribunalu. Kada je Sloba preminuo u Hagu, ona se protivila majčinoj želji da njen otac počiva ispod lipe u dvorištu kuće u Požarevcu. Ipak, Mira se najviše pitala i bilo je po njenom. Međutim, kako godine prolaze, a Marija ne može da dođe u Srbiju zbog poternice koja je za njom raspisana zbog pucanja u Vili „Mir” za vreme Slobinog hapšenja, odlučila je da prebaci ostatke svog oca kako bi njenoj duši bilo barem malo lakše ‒ navodi izvor.

Sagovornik Objektiva navodi da Marija u poslednje vreme, nakon svih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, potencira svoje „crnogorsko” poreklo.

‒ Cetinje je njen dom i sve joj prija u tom gradu, a jedino što joj fali je što ne može da obiđe grob svojih roditelja. Marija voli da kaže da je po majci Srpkinja, a po ocu Crnogorka, ali da svom svojom dušom pripada Crnoj Gori. Upravo zbog velike tuge za ocem, koji je izdahnuo u haškom kazamatu, ne vidi drugo rešenje, već da se izvrši njegova ekshumacija ‒ zaključuje izvor.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)