VUČIĆ NAJAVIO: Ursula Fon Lajen, Erdogan i Lajčak ovog meseca dolaze u Beograd

Novosti online

08. 09. 2021. u 18:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se tokom septembra sastati i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, te liderima Višegradske grupe.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Урсула Фон Лајен, Ердоган и Лајчак овог месеца долазе у Београд

Foto: Printskrin Tanjug

Vučić je u obraćanju javnosti preneo da će nekoliko dana posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel, 13. septembra, imati kratku posetu turskom predsedniku, koja je, kaže, važna i tiče se regionalnih pitanja.

Posle toga, kako je rekao, imaće razgovor sa liderima Višegradske grupe u Budimpešti, kao i posetu Samitu o demografskim pitanjima.

- Posle imamo posetu Ursule fon der Lajen, a u međuvremenu američke i francuske senatore. Takođe, u međuvremenu, videćemo da li video ili ne, samit Otvoreni Balkan - rekao je Vučić.

Dodao je da će se već u nedelju sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

- I zbog sutrašnjeg susreta sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, kao i zbog svih drugih stvari koje imamo, i pred Dan nacionalne zastave i jednistva - rekao je Vučić.

Takođe, najavio je susret u Beogradu i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

U tom smsilu, primetio je da je samo septembar prepun važnih događaja.

- Kada pogledate agendu za septembar, jasno je da su važni događaji pred Srbijom, da se mnogo toga važnog za zemlju dešava - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna