VUČIĆ NA SASTANKU SA JENČOM: Srbija će se uvek zalagati za poštovanje međunarodnog prava

Tanjug

03. 09. 2021. u 12:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pomoćnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Miroslava Jenču, uz poruku da su UN najznačajnija međunarodna organizacija od posebne važnosti za pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, te da će se Srbija uvek dosledno zalagati za poštovanje principa međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti.

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА ЈЕНЧОМ: Србија ће се увек залагати за поштовање међународног права

Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, Vučić je naglasio značaj prisustva UNMIK-a kao garanta statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji na osnovu Rezolucije 1244.

Dvojica sagovornika su razgovarali o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su Srbija i UN partneri u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da Beograd ostaje posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Pomoćnik generalnog sekretara UN Jenča je preneo da svetska organizacija ceni angažovanje Srbije u mirovnim operacijama UN, kao veliki doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu, dok je Vučić tokom sastanka najavio da će Srbija razmotriti mogućnost povećanja tog angažovanja.

Dvojica sagovornika su se, takođe, saglasili da je i aktuelna pandemija pokazala da su svetu neophodne snažne Ujedinjene nacije kako bi zajednički odgovorili na izazove.

Zvaničnik UN je ovom prilikom, takođe, istakao primetan ekonomski napredak Srbije, posebno razvoj saobraćajne infrastrukture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)