OTKRIVENI PODACI SRPSKIH SLUŽBI: Proces u Hagu protiv Gucatija i Haradinaja, čelnika udruženja veterana tzv. OVK

V.N.

03. 09. 2021. u 08:45

U DOKUMENTIMA koja je prošle godine nepoznati čovek doneo u udruženje veterana tzv. Oslobodilačke vojske Kosova nalaze se poverljivi zahtevi za pomoć u krivičnim istragama koje je posebna istražna radna grupa uputila srpskim vlastima, dokumenti naših institucija sa odgovorima i imenima svedoka, detaljne informacije o zločinima...

ОТКРИВЕНИ ПОДАЦИ СРПСКИХ СЛУЖБИ: Процес у Хагу против Гуцатија и Харадинаја, челника удружења ветерана тзв. ОВК

Foto: Ž. Knežević

Ovo je, kako prenose prištinski mediji, juče objavilo Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, koje je za objavljivanje poverljivih informacija optužilo čelnike udruženja Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja. Oni se terete za ometanje rada tužilaštva i zastrašivanje svedoka.

Hisni Gucati, Foto: Printskrin

Hisni Gucati, Foto: Printskrin

Među dokumentima su i kopije srodnih dokumenata sa suđenja održanih na KiM i u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju, a koja su u vezi sa predmetima ratnih zločina.

- U dodatnih 930 stranica bio je veliki broj zahteva i drugih dokumenata na srpskom jeziku koji sadrže imena svedoka i potencijalnih svedoka - preneli su kosovski mediji.

Tužilaštvo je ocenilo da je objavljivanjem dokaza tokom 19 dana na konferencijama i televizijskim programima i društvenim mrežama sudski proces narušen, kao i da je naneta šteta svedocima.

U Hagu je juče nastavljeno pripremno ročište pred početak suđenja Gucatiju i Haradinaju. Oni su u pritvoru u Hagu od hapšenja 25. septembra 2020. na Kosmetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)