PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Slovenije da zemlje u regionu moraju da grade bolje odnose.

Komentari (28)

električar

01.09.2021. 18:04

Neprecizno je reći da "ne postoji dovoljna želja". Precizno je reći da EU nema nikakve potrebe za to, tj. imala bi samo štetu. Ovo iz razloga što je EU formirana iz ekonomskih razloga, radi nesmetanog obavljanja privrednih delatnosti, bez carina i ostalih prepreka. Svojevremenim potpisivanjem ugovora "o slobodnoj trgovini" sa Srbijom EU je sve to dobila i u odnosima za Srbijom. Ako bi sada "primili" Srbiju u EU, onda bi samo morali da višestruko povećaju finansijska davanja Srbiji. To im, naravno, nije potrebno, pa će "usaglašavanje" da potraje malo duže.

Ivan

02.09.2021. 16:36

@električar - Pa sada kad dovedemo Erdogana kao posrednika u odlučivanju između 3 entiteta u Bosni, videćemo da li će da im bude bolje da prime Srbiju u EU ili da imaju Tursku na vratima. A s obzirom na okolnosti mislim da im se neće nimalo svideti. Srbija nema problem da i sa Turskom napravi dobar dil i podigne naše već dobre odnose na još mnogo, mnogo viši nivo! Europa je i ovako u oskudici sa moralom još sada kad im ode i Angela Merkel glavni mozak i pokretač svega što je iole valjalo, ostaće im samo potplaćeni činovničiči i priglupe birokrate koji samo znaju da primaju naredbe od strane kojekakvih masonskih loža ne sluteći valjda da su oni prvi zamorci u ovoj lošoj igri.Europa zatvaranjem ne dobija ništa jer se oko Europe igraju velike igre za koje ona očigledno nije spremna a zatvaranje može samo da im pogorša situaciju. Jedini spas za Europu je primanje Srbije EU, sve ostalo joj samo mnogo više štete i strahova donosi od primanja u članstvo. A sve ove nevolje im je donela nelegalna tzv. država Kosovo. Srpski narod bi trebao kao nikada do sada da bude jedinstven, Republika Srpska je uz nas, Srbi Crne Gore ujediniti se a Otvoreni Balkan zajedno sa Makedonijom I Albanijom postaje nešto vrlo važno.

Ivana

01.09.2021. 21:05

EU zaista rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću an svemu što činite sve da građani Srbije budu bezbedni.

Ivana

01.09.2021. 21:25

Predsednik Vučić zaista radi savršeno za nšu državu i njene građane.Srbija se cela razvija i grdi, hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu i njene građane.

Hana

01.09.2021. 22:12

Cene nase napore i trud,ali iznova postavljaju nove uslove i zahteve, Srbija ima strpljenja ali pitanje je do kada i kada mozemo uopste da postanemo ravnopravni partner EU!

Mala plava

02.09.2021. 07:52

Evropska unija je pokazala da nije vise ista ,da nije imala snagu da iznese posledice covid krize ,a odugovlacenjem pristupa u istu Srbija je nasla svoje ekonomske formule koje su dale dobre rezultate ,ocuvale ekonomiju i ucinile je nabrze rastućom u Evropi