UDAREN ŠAMAR EVROPSKOJ UNIJI: Srpska lista o presudi Todosijeviću

D. Z.

25. 08. 2021. u 07:58

POLITIČKI motivisanom presudom članu predsedništva i poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću Priština je najeksplicitnije pokazala antisrpsko delovanje kosovskih institucija, pre svega u oblasti pravosuđa, onog istog koji nikada nije osudio one koji su napadali Srbe.

УДАРЕН ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Српска листа о пресуди Тодосијевићу

Foto Tanjug

Ovom presudom, koje je donelo protivzakonito veće, jednonacionalnog sastava, u kome su bili isključivo sudije Albanci, prekršen je i sporazum o pravosuđu koji je garantovao Srbima da će u većima biti dvojica Srba i jedan Albanac, čime je još jednom udaren šamar Evropskoj uniji koja je bila garant sprovođenja sporazuma koji su potpisani u dijalogu koji je vođen pod njihovim pokroviteljstvom.

Ovo se navodi u saopštenju Srpske liste povodom presude Ivanu Todosijeviću, kojem je Apelacioni sud u Prištini potvrdio dvogodišnju kaznu zatvora zbog Račka. U saopštenju Srpske liste dodaje se da, imajući u vidu da Priština kontinuirano krši briselski sporazum na štetu Srba, a koji je postignut i prihvaćen u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, kao garant poštovanja prava srpskog naroda, na osnovu čega su i održani lokalni izbori, Srpska lista će u konsultaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i našim rukovodstvom razmotriti da li će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima.

- Današnji dan je crni dan pravde i prava na Kosovu i Metohiji. To je dan kada je protiv srpskog naroda uveden verbalni delikt. Na srpske mozgove i ruke su postavljeni lanci i bukagije pred očima međunarodne zajednice kojoj su usta puna ljudskih prava, kako bi nam se zabranilo da slobodno mislimo i govorimo - zaključuje se u saopštenju Srpske liste povodom odluke Apelacionog suda da Todosijevića osudi za navodni verbalni delikt, odnosno jer je rekao da je “Račak izmišljen” .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)