SITUACIJA U VINČI NIJE ALARMANTNA Vučić: "Požar na deponiji će biti ugašen za dva dana"

Novosti online

10. 08. 2021. u 18:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja na TV Pink istakao je da 2012. požari u Srbiji nisu ni bili tema jer smo imali glad i otkaze.

СИТУАЦИЈА У ВИНЧИ НИЈЕ АЛАРМАНТНА Вучић: Пожар на депонији ће бити угашен за два дана

Foto: Printskrin

Rekao je da o štetnim posledicama požara u Vinči najviše pišu oni koji se odmaraju u Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj i dodao je da imamo "umereno dobar vazduh".

- Radićemo sve deponije u Srbiji, krećemo u 16 opština u Srbiji. Situacija će biti bolja, ali neću da prihvatim priču o zelenoj agendi kao novi džihad - rekao je Vučić i dodao:

- Biće u potpunosti ugašen požar u Vinči za dva dana, ništa nije alarmantno - istakao je on.

Vučić je rekao da ćemo voditi računa o ekologiji, ali da moramo da vodimo računa i o energetskoj sigurnosti i suverenosti Srbije.

- Kad budete naterali Poljake da ugase svoje termoelektrane u Turovu, onda ćemo i mi da gasimo svoje termoelektrane - poručio je predsednik.

On je naveo da kada se vodi računa o zemlji, tu nema mesta za partikularne interese , te da je lako samo reći da želimo da dišemo zdrav vazduh, ali mora i da se radi, objasnio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)