KOMPJUTERSKI PROGRAM "POJEO" DOKAZE: U Hagu će biti radno celo leto, tehnički problemi u procesu protiv lidera tzv. OVK

S. S. R.

21. 07. 2021. u 21:26

SPECIJALIZOVANO tužilaštvo u Hagu najavilo je u sredu, tokom statusne konferencije u procesu koji se vodi protiv nekadašnjih lidera tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija da će raditi i tokom letnje pauze, od 26. jula do 16. avgusta, kako bi do 27. avgusta pripremili veštačenja dokaza za obelodanjivanje.

КОМПЈУТЕРСКИ ПРОГРАМ ПОЈЕО ДОКАЗЕ: У Хагу ће бити радно цело лето, технички проблеми у процесу против лидера тзв. ОВК

Foto: Printskrin

Kler Loson, iz tužilačkog tima, požalila se na poteškoće u radu kompjuterskog programa u koji se unose spisi, jer je u njemu nestao jedan ceo komplet materijala i još nije pronađen.

- Dosad su obelodanjeni svi pregledani, potencijalno oslobađajući materijali za okrivljene, a oni materijali koji još nisu pregledani biće obelodanjeni u narednom periodu - rekla je ona.

Odbrana je negodovala jer je, prema ranijem planu, trebalo da već imaju veštačenja, među kojima su i izveštaji forenzičara.

- U novembru je tužilaštvo tražilo da suđenje počne u julu, a sada nam kaže da ni dokazni materijali neće biti spremni za obelodanjivanje, u zadatom roku do petka 23. jula - naveo je Luka Mišetić, advokat Tačija. - U ovoj fazi mi nemamo informacije o 102, od ukupno 200 svedoka.

Sekretarijat suda obelodanio je u sredu da je Veselji bio tri dana na KiM u tajnosti zbog smrti oca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom