ĐILAS HOĆE VLAST BEZ IZBORA: Funkcioneri SNS o navodima lidera SSP da će biti protesta ako izostane dogovor o izbornim uslovima

V.N.

17. 07. 2021. u 05:00

PONOVNE pretnje da na izbore neće izaći ako garancije Evrope ne budu odgovarajuće, već da će organizovati proteste i nemire, pokazuju da je Draganu Đilasu stalo samo do ličnog interesa i dolaska na vlast bez izbora, a ne do boljeg života građana - ovako su na izjave lidera Stranke slobode i pravde povodom međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje predstavnika Evropskog paralmenta, reagovali funkcioneri SNS.

ЂИЛАС ХОЋЕ ВЛАСТ БЕЗ ИЗБОРА: Функционери СНС о наводима лидера ССП да ће бити протеста ако изостане договор о изборним условима

Foto N. Skenderija

Đilas je naveo da će do 1. avgusta proslediti zahteve evropskim parlamentarcima, a ukoliko ti predlozi budu, kako je rekao, "uz dlaku Vučiću", sa idejom "ajde, samo vi izađite pa da možemo da odahnemo", na te izbore neće izaći.

Na ove navode lidera SSP reagovao je ministar unutrašnjih poslova i lider PS Aleksandar Vulin:

- Ako se njegova ucena ne ispuni, organizovaće proteste i dati sve od sebe da budu nasilni i krvavi. Za novac koji ima uvek može da plati značajan broj siledžija koji će pokušati da izazovu nerede, razbijeni klanovi narko-dilera i ubica traže novog vođu a posebno finansijera. Šta god da uradi, Đilas treba da zna da se u Srbiji na vlast više nikada neće doći nasiljem i paljevinom, moraće na izbore.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov naveo je da "u Srbiji neće biti ni Đilasove tajkunske revolucije, ni Marinikine antisrpske rezolucije, niti se Đilasova politička impotentnost i nesposobnost više mogu sakrivati od građana":

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić istakao je da Đilas i dalje preti ulicom "ukoliko mu se svi ne poklone i ne udovolje njegovim fantazijama da pridobije vlast i pristup narodnim parama - bez izbora":

- Ovoga puta otišao je korak dalje, pa unapred preti i zbog predloga Evropskog parlamenta. Da li to znači da će da se bori na ulici u Briselu ili možda u Strazburu?

UDRUŽENI NASTUP U BEOGRADU

ĐILAS je takođe, naveo da veruje da opozicija može da se izbori za "minimum". U tom slučaju, njegova SSP zalaže se za zajedničku listu opozicije na izborima u Beogradu, "koja je jasno rekla da ne bi u koaliciju s vlastima". Na njoj bi bili Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju, Narodna stranka i Socijaldemokratska stranka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!