AUSTRIJSKE FIRME NAS HVALE: Ministar Nikola Selaković u poseti Beču

V.N.

16. 07. 2021. u 07:25

SRBIJA je važan partner Austriji, a odnosi dveju zemalja veoma su bliski, uz značajan prostor za povećanje ekonomske razmene, poručili su juče ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i austrijska ministarka za digitalizaciju i privredu Margarete Šrambek.

АУСТРИЈСКЕ ФИРМЕ НАС ХВАЛЕ: Министар Никола Селаковић у посети Бечу

Foto Tanjug

Nakon sastanka sa Selakovićem, Šrambekova je izrazila zadovoljstvo što su austrijske kompanije među najvećim investitorima u Srbiji, jer zapošljavaju veliki broj ljudi.

Selaković, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, kazao je da je to što je posetu započeo sastankom sa ministarkom privrede znak odlične saradnje dveju zemalja i dokaz dobrih ekonomskih odnosa:

- Austrija je drugi investitor u Srbiji, a ulaganja u poslednjih 10 godina su oko 2,5 milijardi evra.

Napomenuo je da su obe zemlje prošle kroz težak period kovid-krize, u kojoj je trpela i trgovinska razmena, koja se sada polako vraća na nivo pre pandemije.

- Drago mi je što sam danas razgovarao i sa predstavnicima pojedinih austrijskih kompanija koje posluju u Srbiji. Razgovarali smo o poteškoćama koje i dalje imaju, ali sam čuo i mnogo dobrog o svemu što je Vlada Srbije uradila u poslednjih sedam, osam godina - rekao je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)