VULIN O POKUŠAJU UBISTVA VUČIĆA U POTOČARIMA: Punih 6 godina u BiH ćute, niko nije rekao ni izvini!

Novosti online

12. 07. 2021. u 16:33

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Zalazju na obeležavanju 29 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, koje su na Petrovdan 1992. godine ubili pripadnici takozvane Armije BiH pod komandom Nasera Orića.

ВУЛИН О ПОКУШАЈУ УБИСТВА ВУЧИЋА У ПОТОЧАРИМА: Пуних 6 година у БиХ ћуте, нико није рекао ни извини!

Foto: Tanjug

Odgovarajući na pitanja medija ministar Vulin je istakao da punih šest godina nismo saznali ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

- Aleksdandar Vučić je pokazao jednu ljudsku hrabrost, jednu nacionalnu odgovornost, došao je da se pokloni bolu drugog naroda. Došao je da pogne glavu pred žrtvama bošnjačkog naroda. Za to mu je odgovoreno pokušajem ubistva. I do dana današnjeg, umesto laži, umesto budalaština, umesto sramnih izgovora, niko nije rekao ni izvini, niko nije ni pokušao da nađe ko su organizatori, ko su naručioci, ko su izvršioci - istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je kazao da će država Srbija i on kao ministar unutrašnjih poslova dati sve od sebe da otkrije imena onih koji su pokušali da ubiju predsednika Vučića u Potočarima.

- Daćemo sve od sebe da mi nađemo ko su oni i da upoznamo ceo svet sa njihovom imenima, sa njihovim motivima, odakle je šta došlo, kako je šta došlo, ko je odgovoran i kada budemo došli do istine, upoznaćemo ceo svet sa tim, a daćemo sve od sebe da do tih ljudi dođemo, da odgovaraju pred licem pravde - istakao je ministar unutrašnjih poslova Vulin u Zalazju kod Srebrenice.

- Predugo su Srbi dopuštali da drugi odlučuju umesto njih i da pišu istinu za njih. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji odbija da prihvati da sa druge strane vrlo retko, skoro nikad, ima iskrene sagovornike kada govori o miru. Posle pokušaja ubistva u Srebrenici, on je organizovao da dođu članovi bosanskog Predsedništva, oni koji su trebali da budu uz njega kao njegovi domaćini kada je bio linčovan u Srebrenici, da dođu u Beograd. Dočekali smo ih aplauzima. Je l' stvarno mislite da je bilo ko u Srbiji mislio išta lepo o tim ljudima i da su zaslužili i jedan aplauz? Nisu, ali iz poštovanja prema predsedniku Republike Srbije i njegovoj mirovnoj politici srpski narod ih je dočekao kako se dočekuju gosti - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Zalazju kod Srebrenice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)