PET ŠAMARA CRNOGORSKIH "PRIJATELJA": Providan pokušaj da se na Beograd prebaci krivica za zategnute odnose

D. M. S. - V. K.

03. 07. 2021. u 10:00

POSLE serije (ne)objašnjivih poteza vlade Zdravka Krivokapića, koji su bili direktno usmereni protiv interesa Srbije, iz Podgorice se sad upiru da svu krivicu za dodatno zategnute odnose svale na - Beograd.

ПЕТ ШАМАРА ЦРНОГОРСКИХ ПРИЈАТЕЉА: Провидан покушај да се на Београд пребаци кривица за затегнуте односе

Arhiva

U tome prednjači predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić, tvrdeći da se protiv njih vodi prljava kampanja i prekorevajući nas za rušenje bratskih, prijateljskih, komšijskih i regionalnih odnosa.

Otkad je Krivokapić izabran za novog premijera Crne Gore, a Bečić za šefa parlamenta, slučaj proteranog ambasadora Srbije Vladimira Božovića dodatno je zakomplikovan, ali je suština da povratka - nema. Crnogorski parlament je usvojio sramnu "Rezoluciju o Srebrenici", u kojoj se čak nalaze i oštre kazne.

Na istoj sednici smenili su i jednog od ukupno troje Srba u tamošnjoj vladi: šef resora pravde Vladimir Leposavić razrešen je zbog "relativizovanja genocida u Srebrenici". Od potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC - čija je odbrana pokrenula litije i uzdrmala režim Mila Đukanovića - napravljen je performans, a epilog se ne nazire.

Šta je za to vreme uradio Beograd? Premijerka Srbije Ana Brnabić, usred najveće nestašice vakcina, uručila je Krivokapiću na podgoričkom aerodromu prvih 2.000 vakcina, a naknadno je stiglo još toliko. U drugoj turi dobili su 10.000 doza. A pre desetak dana, i to tako što se "izleteo" ministar odbrane tzv. Kosova Armend Mehaj, saznali smo da je Crna Gora donirala 400 cepiva pripadnicima "Kosovskih bezednosnih snaga"?!

- Mi smo njima dali vakcine, a oni su deo, umesto narodu, Albancima na Kosovu, što bih i ja učinio, dali oružanim snagama. Dali su ih "vojsci Kosova", koja je formirana suprotno međunarodnim zakonima i Rezoluciji 1244, a da bi dodatno ponizili Srbiju - rekao je predsednik Aleksandar Vučić, podsetivši da naša zemlja nije ugrozila teritorijalni integritet Crne Gore, a čiji su zvaničnici priznali tzv. Kosovo.

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta iz Nove srpske demokratije, ukazuje da već izvesno vreme Bečić i Krivokapić vode politiku koja je bliska DPS:

- Ako nečiji potezi nisu bratski, onda su to oni koje predsednik Crne Gore, kao i predsednici njene vlade i skupštine povlače u odnosu na Srbiju i srpski narod. Da nije možda Srbija nečim izazvala vlast u Podgorici da prizna lažnu državu Kosovo? Naravno da nije, ali sa tom politikom DPS nastavljaju Krivokapić i Bečić. Oni su se žestoko zabrinuli što je poslanica Draginja Vuksanović zaustavljena na aerodromu, a ne interesuje ih što je Risto Jovanović kidnapovan i zatočen od strane albanskih terorista. Ne vidim i da je Srbija "nebratskim" potezom izazvala izglasavanje antisrpske rezolucije o Srebrenici.

ZABLUDOM HOĆE DA ZADRŽI BIRAČE

Poslednje poruke iz Podgorice Predrag Rajić, iz Centra za društvenu stabilnost, vidi kao posledicu takmičenja u demagogiji između Krivokapića i Bečića:

- Bečić rezervoar glasova crpi iz srpskog korpusa ili iz onog dela Crne Gore koji srpski jezik smatraju svojim. On pokušava da svoje delovanje predstavi kao zaštitu interesa srpskog naroda, a zapravo čini sve protiv Srba u Crnoj Gori, u centralnoj Srbiji, na KiM i u BiH. Njegov je cilj da zadrži birače, ali tako što će ih dovesti u zabludu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada