DŽIHADISTI SA KiM U STROJU ID: Maja Gojković na sastanku Globalne inicijative u Rimu

Tanjug

28. 06. 2021. u 20:36

SRBIJA je čvrsto opredeljena da odgovori bezbednosnim izazovima, poručila je danas u Rimu potpredsednica Vlade Srbije Maja Gojković na ministarskom sastanku Globalne inicijative za borbu protiv islamske države i ukazala da je više od 300 ekstremista sa Kosova i Metohije ratovalo na strani te terorističke organizacije.

ЏИХАДИСТИ СА КиМ У СТРОЈУ ИД: Маја Гојковић на састанку Глобалне иницијативе у Риму

Foto Tanjug

Time se, proporcionalno broju stanovnika, svrstavaju među najzastupljenije u redovima ID, naglasila je Gojkovićeva u svom obraćanju:

- Dostupni podaci, nažalost, pokazuju da u regionu Zapadnog Balkana deluju ogranci terorističke organizacije DAEŠ, a posebno na delu područja BiH i na delu teritorije Republike Srbije, u AP Kosovo i Metohija, koja je pod privremenom upravom UN.

Gojkovićeva je navela da nas najviše brinu mogući rizici i pretnje koji mogu doći od tzv. stranih terorističkih boraca. Zbog toga će, pored ostalog, Srbija nastojati da, podržavajući međunarodno pravo i u njegovim okvirima, još više produbi saradnju sa svim bezbednosnim partnerima u regionu i šire.

Naglasila je da se Srbija od samog početka pridružila Globalnoj koaliciji i međunarodnim naporima u borbi protiv DAEŠ:

- Svoj doprinos smo dali kroz različite forme donacija, kao i učestvovanjem u obukama bezbednosnih snaga. U širem smislu, Srbija je posebno posvećena unapređenju regionalne saradnje. O tome najbolje svedoče naše aktivnosti u vreme migrantske krize i tokom pandemije virusa korona - naglasila je Gojkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili