SERTIFIKATI ZA STUDENTE MENTORE: Mašinski fakultet kroz vannastave aktivnosti unapređuje studiranje

B.B.

21. 06. 2021. u 12:20

STUDENTIMA Mašinskog fakulteta u Beogradu koji su u protekloj školskoj godini aktivno učestvovali u projektima - "Student mentor", "Grupno spremanje ispita" i "Kursevi stranih jezika", svečano su uručeni sertifikati Saveza studenata Mašinskog fakulteta za uspešno angažovanje.

СЕРТИФИКАТИ ЗА СТУДЕНТЕ МЕНТОРЕ: Машински факултет кроз ваннаставе активности унапређује студирање

Mašinski fakultet

Savez studenata Mašinskog fakulteta i Studentski parlament MF su uz podršku uprave Mašinskog fakulteta i predmetnih nastavnika, pokrenuli projekte "Grupno spremanje ispita" i "Student mentor" s idejom da se kroz vannastavne aktivnosti studenata unapredi nastavni proces i poboljša prohodnost na studijama.

Od 2016. godine, mlađim stdunetima u spremanju ispita pomažu starije kolege, koji su postigli zavidan uspeh i određene predmete položili visokom ocenom. Ovaj vid nastave pružio je studentima mogućnost da pred ispit još jednom preispitaju svoje znanje, otklone eventualne nejasnoće i lakše polože ispit. Projekat "Student mentor" osmišljen je kao podrška studentima prve godine da se što bolje snađu na početku studija. Prvi put je put uveden 2019. godine, a do sada je u njemu učestvovalo ukupno 130 akademaca sa viših godina . "Besplatni kursevi stranih jezika" se realizuje u saradnji sa Studentskim parlamentom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i namenjen je budućim inžinjerima koji žele da nauče ili prošire znanje iz engleskog, nemačkog, ruskog, francuskog, španskog, norveškog pa i arapskog jezika.

Studente su pozdravili prof. dr Radivoje Mitrović, aktuelni dekan Mašinskog fakulteta i prof. dr Vladimir Popović, novoizabrani dekan MF, koji će dužnost preuzeti 1. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)