VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA MUP-A: Čuvajte Srbiju, rezervnu otadžbinu nemamo (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2021. u 10:27 >> 10:42

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

ВУЧИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА МУП-А: Чувајте Србију, резервну отаџбину немамо (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Manifestacija se održava na platou ispred Palate "Srbija".

Predsednik Srbije obavio je počasnu smotru uz pratnju ministra MUP uz taktove koračnice "Pozdrav komandantu".

Posle svečanog defilea pripadnika MUP-a intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će na svečanosti učestvovati više od 2.000 policajaca koji će pokazati svoju obučenost.

Vulin: Budite veći od najvećih, budite manji od najmanjih

Ministar Vulin se obratio svim pristunima. 

- Vi koji danas polažete zakletvu, dobro pazite na svaku reč koju izgovarate, vi ćete se za slobodu svojim životom boriti, silu ćete koristiti kada i kako morate, ali poniženje nećete naneti nikome. Čuvajte čast i obraz svakog čoveka pa i onog koji je čast i obraz izgubio. Budite veći od najvećih, budite manji od najmanjih. Pokažite im da nema nikog višeg ni jačeg od srpskog policajca koji sprovodi zakon. Poštujte reč srpskog policajca jer ćemo i vama po njoj suditi - rekao je Vulin.

Foto: Printskirn/RST

Uručene su medalje za zasluge pripadnicima MUP. Direktor policije uručio je zaslužnim zaposlenima Policije podelio je medalje za njihov rad i službu na unapređenju policije. 

Vučić uručio medalje a hrabrost

Bronzanu medalju primio je vatrogasac Vojkan Pušica iz bataljona Prijepolje koji je rizikovao život koji je spasao troje povređenih koji su se sruvali u provaliju reke Lim.

Igor Ristić dobio je srebrnu medalju iz odreda Žandarmerije koji je spasao iz bunara stariju osobu koja je bila u teškom stanju. Nenad Čolić dobio je zlatnu medalju iz Vrnjačke Banje koji je savladao naoružanog napadača koji je pucao na pripadnike MUP.

Vučić: Važno je da imamo snažnu policiju!

- Velika mi je čast što mogu danas ovde da govorim i teško je govoriti posle ministra MUP jer uvek govori nadahnuto. Predsednik sam Srbije i svih njenih građana, ali isto tako nikada neću dozovliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo srpskom narodu. Srbija mora da brine i o svom rodu, a nema ništa prirodnije, kao što volite decu i porodicu da volite svoju zemlju - rekao je Vučić.

Srbija mora da brine i o svom rodu, rekao je on.

- Važno je da imamo snažnu policiju, koliko je važno da imamo ljude koji nam pomažu prilikom bilo koje prirodne nepogode, jer se ljudi uvek obrate vama - srpskoj policiji da reše svoje probleme. Vi ste ti koji čuvate i štitite državu. Vi ste ti koji čuvate red, mir i poredak. Ničiji položaj na bilo kojem mestu u državi ne sme da vas spreči da obavljate zakon, a za vas je zakon jednostavan. Svi koji ga krše, bave se kriminalom, korupcijom moraju da odgovaraju. Tako ćemo imati poverenje građana - rekao je predsednik Srbije.

Građanima prikazani helikopteri MUP

U prenosu se novim kolegama i građanima obratio komandant helikopterskih jedinica.

Vučić se obraća medijima: Namerno želeli da ostave stigmu i žig našem narodu

Dodao je da će država da im obezbeđuje što veće plate, jer, kako kaže, ekonomski oporavak Srbije je nešto sa čim možemo da se ponosimo.

Vučić je govorio i o napadima na Srbiju od strane Crne Gore.

- U poslednjih godinu i po dana čujem da se Srbija meša u nečije unutrašnje odnose. Ko smo mi da danas erbitriramo između Turske i Jermenije, mi se bavimo sobom. Mi smo na to reagovali mirno, nijednu ružnu reč nisam uputio nikome. Ono što mene zanima, a to je da našem narodu u regionu da podigne glavu, i da je to što je neko imao nameru da ih žigoše i da su namerno želeli da ostave stigmu i žig na jednom, našem narodu. Ja znam da tu postoje neke stvari što im ja smetam - rekao je Vučić govoreći o rezoluciji o Srebrenici u Crnoj Gori.

Eksplozija u Čačku

Vučić se osvrnuo i na eksploziju u Čačku rekavši da će podrobno i detaljno biti ispitani svi razlozi ovih eksplozija u namenskoj industriji.

Eksplozija u Čačku desila se u delu gde nema struje, naveo je predsednik!

Foto: V.Ilić

Vučić o dolasku Obradovića u Partizan

Predsednik je prokomentarisao dolazak Željka Obradovića u Partizan, i rekao da se mnogo raduje njegovom povratu i poželeo je da Srbiju vrati na Evropski tron.

Vučić je čestitao Partizanu i Obradoviću.

Foto Tanjug/AP

Đilasov plan za "dan posle": Oni su ugasili sve fabrike

Govoreći o Đilasovom planu za "dan posle", predsednik je rekao da su oni ugasili fabrike, ostavljali ljude bez posla.

- Ako je ovo propast, a ovo je bio spas, onda okej. Ceo njihov program stao je u nekoliko reči: zabranićemo sve koji misle drugačije, a naš program biće razvoj Srbije, napredak Srbije, ponos i dostojanstvo naroda i najveći rast u Evropi. Imaju danas veliku prednost i gotovo su izvesno pobednici u Beogradu, ali mi ćemo da se borimo sa ciljem da ih pobedimo na svim nivoima. Borićemo se protiv onih koji bi da razore ovu zemlju, kao što su to radili od 2000. do 2012. godine - kaže predsednik, dodajući da će se boriti protiv onih koji bi zemlju da razore i opljačkaju.

MMF je potvrdio novi savetodavni aranžman sa Srbijom koji će trajati 30 meseci. Komentarišući ovo, Vučić kaže da ova pitanja, koja su najvažnija, obično izazvaju podsmeh kod pojedinaca.

Srbija se, kaže, drži na 58 odsto javnog duga i stanje javnih finansija je za nas od presudnog značaja, kaže predsednik. Ističe da je ponosan na sprovedene mere i ističe da je optimističan kada je reč o prognozama za ekonomski rast i napredak Srbije.

- Želimo da nam borba protiv korupcije donese još veću ekonomsku snagu, time i poverenje investitora i verujem da smo na dobrom putu - rekao je predsednik.

Zatvorene ulice u Beogradu

Ulice koje su i juče bile zatvorene zbog probe, biće bez saobraćaja i danas od 10.30 do 12.30, a autobusi Javnog gradskog prevoza preusmereni na alternativne trase.

Tokom događaja dolazi do potpunog zatvaranja Bulevara Mihajla Pupina na delu od Ulice Antifašističke borbe do Ulice Španskih boraca. Takođe, zbog bezbednosnih mera, stanari zgrada oko Palate „Srbija“ su u obavezi da od 8 ujutro do 3 popodne drže zatvorene prozore, i da budu udaljeni od njih.

Takođe, u određenom momentu neće moći da se izlazi iz zgrada, a saobraćaj i pešaci biće zaustavljeni, poručuju nadležni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo