SELAKOVIĆ: Srbija posvećena zaštiti prava nacionalnih manjina

Tanjug

14. 06. 2021. u 12:31

SRBIJA je posvećena zaštiti i unapređenju individualnih i kolektivnih prava pripadnika nacionalnih manjina koji žive na njenoj teritoriji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u razgovoru sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine Kairatom Abdrahmanovim.

СЕЛАКОВИЋ: Србија посвећена заштити права националних мањина

Foto P. Milošević

Selaković je izrazio zadovolstvo činjenicom da visoki komesar svoje aktivnosti u državama učesnicama OEBS-a započinje posetom Srbiji, istakavši da naša zemlja pridaje veliki značaj instituciji visokog komesara sa kojom godinama unazad ostvaruje kvalitetnu saradnju, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar je rekao da je naš Zakon o zaštiti prava nacionalnih manjina jedan od najprogresivnijih u regionu, te naglasio da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog formirano upravo u cilju sprovođenja i poštovanja ovih normi.

 - Srbija promoviše regionalnu politiku koja počiva na miru i stabilnosti i želimo da položaj srpskog naroda u zemljama regiona bude onakav kakav je položaj nacionalnih manjina u Srbiji -  poručio je Selaković.

Selaković je sagovornika informisao i o statusu i položaju srpskog naroda u susednim zemljama i zatražio od visokog komesara Abdrahmanova da to pitanje drži visoko na svojoj agendi, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)