SRBIMA SE SERIJOM NAPADA ŠALJE PORUKA DA NISU DOBRODOŠLI: Nakon novog incidenta oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju

D.Z.

27. 05. 2021. u 23:44

NOVA serija napada na povratničke porodice Srba na Kosovu i Metohiji svedočanstvo je o ugroženosti najranjivije kategorije stanovništa u pokrajini i pokazatelj licemerja i laži političara iz Prištine, koji niti žele, niti su u stanju da zaštite ni Srbe, ni njihovu imovinu.

СРБИМА СЕ СЕРИЈОМ НАПАДА ШАЉЕ ПОРУКА ДА НИСУ ДОБРОДОШЛИ: Након новог инцидента огласила се Канцеларија за Косово и Метохију

Foto Tanjug

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju i podseća da su se prethodnih dana na meti izgrednika našla imanja dve povratničke porodice u zaseoku Ćeranovici, povratničkog sela Klobukar, kod Novog Brda.

- Dom Sretena Stojiljkovića isprskan je naftom, kao poseban vid zastrašivanja i pretnje, a pomoćni objekat u kom čuva drva i alat je obijen i poharan. NJegovom komšiji Božidaru Zdravkoviću dom je, takođe, obijen i ukraden mu je električni šporet-ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da su ovi primeri slika  i prilika realnog života Srba povratnika na teritoriji Kosova i Metohije. Ti primeri, dodaje se dalje u saopštenju Kancelarije za KiM, neće se naći u pismima političara iz Prištine, koje intenzivno šalju međunarodnoj javnosti, ali Kancelarija za Kosovo i Metohiju neće dozvoliti da se za probleme Srba ne čuje i uvek će i na svakom mestu isticati s kakvim se anticivilizacijskim postupanjem suočavaju Srbi na teritoriji Kosova i Metohije.

- Umesto da im se osiguraju osnovni uslovi za život i garantuje bezbednost, Srbima povratnicima se serijom napada šalje poruka da na teritoriji Kosova i Metohije nisu dobrodošli. Umesto održivog povratka, oni se napadima za koje niko ne odgovara, na jedan perfidan način odvraćaju od ostanka i opstanka na svojim ognjištima. I to nikakva pisma ne mogu da sakriju-zaključuje se u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)