VAŠE JE DA OSTANETE OVDE, A DRŽAVA ĆE POMOĆI: Petar Petković obišao selo Crnatovo i zaseok Leskovo

D.Z.

24. 05. 2021. u 21:16

- OVDE smo da vidimo kako da još pomognemo ovoj porodici kao i ostalim meštanima. Zoranovoj porodici smo pomogli tako što smo obezbedili sredstva, odnosno građevinski materijal u vrednosti od preko 650 000 dinara za završetak porodične kuće, koja će im mnogo značiti.

ВАШЕ ЈЕ ДА ОСТАНЕТЕ ОВДЕ, А ДРЖАВА ЋЕ ПОМОЋИ: Петар Петковић обишао село Црнатово и засеок Лесково

Foto: D.Z.

Ovo je između ostalog rekao danas Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji je u selu Crnatovo, zaseok Leskovu  u opštini Leposavić obišao petočlanu porodicu Zorana Milosavljevića. Petković je prvi zvaničnik Vlade Srbije koji je obišao ovo selo na severu Kosmeta u podnožju Kopaonika gde je bio gost u porodici Milosavljević.

 - Danas sam na Kosovu i Metohiji kako bi propratio početak isplate novčane pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji - rekao je Petković i dodao da je ovo još jedno od ispunjenih obećanja predsednika Aleksandra Vučića. Zahvaljujući toj pomoći, Milosavljevići će kako je kazao direktor Petković, dobiće 900 evra, što će i te kako značiti ovoj porodici koja živiod poljoprivrede i minimalca koji prima Zoran, glava porodice.

- Vaše je samo da ostanete ovde i da se borite - poručio je Petar Petković zahvalivši se domaćinima na divnom dočeku i prenosećimeštanima pozdrave predsednika Vučića. On je istakao da je želeo da obiđe ovo selo u kojem, kako je kazao, ni mnogi Leposavci nisu dolazili. U poseti ovoj porodici pored direktora Petkovića bili su i  predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, predsednik Srpske liste Goran Rakić kao i načelnik ksoovsko mitrovačkog okruga Slavko Simić.

- Današnja poseta domaćinima u zaseoku Leskova samo je još jedan dokaz da Srbi ovde nisu sami. Država Srbija je ovde, dokaz tome je i današnja poseta direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, našta smo mu neizmerno zahvalni jer je on neko ko je obišao mnoga sela i mnoge zaseoke u opštini Leposavić. Mi smo tu da pomognemo, tako smo radili a nastavićemo još snažnije, još više. Hvala državi Srbiji, hvala našem predsedniku Aleksandru Vučiću, hvala za sve ovo što radi za naš narod na Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić dok se domaćin, Zoran Milosavljević zahvalio u ime svoje porodice na pomoći kojim su obnovili odnosno dogradili kuću, što kako je naglasio samostalno nikada ne bi mogli da učine.

Inaače, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obićiće sutra opštinu Istok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!