SREDSTVA ZA PODIZANJE NOVIH PLASTENIKA: Pokrajinska vlada namenila 80 miliona dinara poljoprivrednicima

S.BAJIĆ

25. 05. 2021. u 19:35

U ZGRADI Pokrajinske Vlade danas je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio ugovore predstavnicima 130 poljoprivrednih gazdinstava koja su na konkursu dobila bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima.

СРЕДСТВА ЗА ПОДИЗАЊЕ НОВИХ ПЛАСТЕНИКА: Покрајинска влада наменила 80 милиона динара пољопривредницима

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Tom prilikom on je naglasio da je ukupna vrednost tih ugovora 132,3 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 80 miliona, kao i da će realizacijom te investicije u Vojvodini pod plastenicima biti novih 125.000 metara kvadratnih.

- Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu apsolutno podržava plasteničku proizvodnju. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednom prijavljenom na konkursu za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju, bio je 2,1 milion dinara. Taj iznos je bio viši za deset odsto za poljoprivredna gazdinstava čiji su nosioci žene, za poljoprivrednike čija se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada i za mlađe od 40 godina. Naš cilj je da podržimo i podižemo proizvodnju- rekao je Božić i apelovao na poljoprivrednike da i ubuduće aktivno prate sve konkursne linije i iskoriste ponuđene mere, kako bi unapredili svoju proizvodnju.

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

 

 

SANjA Milojević (37) iz Hrtkovaca, opština Ruma, prvi put je učestvovala na konkursu i ističe da ide dalje uz pdršku države.

- Dobila sam 640.000 dinara, što je 60 odsto vrednosti dva plastenika u koje ulažem mojih 40 odsto sredstava. Reč je o plastenicima dužine 45 a širine osam metara u kojima gajim spanać, papriku, krastavce, a jedan deo ću pocaditi i cveće- kaže Milojevićeva.

Marko Milović (37), diplomirani ekonomista iz Vrbasa, već pet godina, kako kaže, učestvuje na konkursima a dobijena sredstva ulaže u plastenike za papriku.

- Imamo oko 30- 40.000 strukova u zatvorenom i oko 200.000 strukova na otvorenom prostoru. Bespovratna sredstva nam mnogo znače, kao recimo, kada trčiš maraton a a neko ti da vodu- objašnjava slikovito Milović.

Inače, najveći broj ugovora danas je dodeljen poljoprivrednicima iz Odžaka, Rume, Novog Sada, Vrbasa i Bačke Palanke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati