ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"


BOSNA i Hercegovina su hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude svima jasno, hrvatska zemlja je i Boka kotorska sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve. Takođe da Srbima ne govorim, hrvatska zemlja je i Srem, Bačka i delovi Banata, novi je biser Davora Domazeta Loše, penzionisanog admirala i bivšeg savetnika Kolinde Grabar Kitarović nakon istupa na Osječkoj televiziji.


To je onaj isti admiral koji je nedavno tvrdio da je virus korona zajedničko delo Amerikanaca i Kineza kako bi, kada se nađe vakcina, u sve stanovnike sveta ugradili čip za prisluškivanje.


Ovaj puta Lošo se prebacio na domaće tlo tvrdnjama o "velikosrpskoj zaveri", pa kaže da je Hrvatska izložena nikada žešćim velikosrpskim zahtevima i namerama čiji je eksponent Milorad Pupovac. To je inače tvrdnja koju neprekidno ponavljaju čelnici hrvatske ekstremne desnice.


Domazet kaže da nikada, kada je reč o Hrvatskoj, nisu nestali italijanski, mađarski, ali da su tu sada i novonastali muslimansko-bošnjački ciljevi "koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH".


Sam Domazet, penzionisani admiral i nekadašnji savetnik hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović koja ga je 2017. smenila posle dve i po godine saradnje, već dugo vremena ne može da dobije prostor u bilo kojem ozbiljnijem mediju.

Domazet Lošo bio je oficir JNA, a veoma kasno je pristupio Hrvatskoj vojsci, pod obrazloženjem da je u Beogradu radio kod stomatologa nove zube, pa je zato kasnio. U vreme predsednika Stipe Mesića je penzionisan. Od tada uveseljava javnost raznim teorijama zavere, a bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović ga je angažovala u Veću za domovinsku bezbednost.


Onda je Lošo izjavio da je Slovenija u geostrateškom smislu "privezak Hrvatske" i da bi hrvatske pešadija za 48 časova mogla da bude u Ljubljani, nakog čega ga je Grabar Kitarović razrešila.


LEPTIR-MAŠNA NA KARIRANOJ KOŠULjI


LOŠO je tvrdio da požari u Dalmaciji haraju samo tamo gde žive Hrvati, da su izmišljeni teroristički napadi u Parizu, da Slobodan Milošević sigurno nije sahranjen u Požarevcu i da je njegov sanduk bio prazan, a za Josipa Broza Tita je rekao da je bio mason i sin bogatog Austrijanca i njegove sluškinje. Napisao je i knjigu "Tompson u očima hrvatskih intelektualaca". Ovaj penzionisani admiral je postao poznat i po redovnom nošenju leptir-mašne na kariranoj košulji.