Patrijarh srpski Irinej poslao je pismo zahvalnosti na vaskršnjim čestitkama predsedniku Nove srpske demokratije Andriji Mandiću.

Srdačno Vam zahvaljujemo na pažnji koju ste ukazali Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, njenim vernicima, i nama lično, upućenom čestitkom povodom proslave najvećeg hrišćanskog praznika-Hristovog Vaskrsenja. U ovim teškim danima, suočeni sa širenjem opakog virusa, molimo se Vaskrslom Gospodu za zdravlje i spasenje svih ljudi. Ovaj drugi virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od virusa Korona.


On preti da u potpunosti duhovno razori Svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru. Ali, Bogu hvala, desilo se čudo. Svetosavski srpski narod masovno se podigao da brani Pravoslavlje i Svetosavlje. U toj opravdanoj borbi i Vi ste zauzeli značajno mesto. Istrajte u svome podvigu. Gospod pravde i istine pomoćiće Vam da odbranite Crnu Goru i njene svetinje.


Crkva na čelu sa visokopreosvećenim Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom, uz pomoć Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i drugih svetitelja, koji su prosejali na tlu Crne Gore, pomoći he Vam da odbranite svetinje u Crnoj Gori od bezakonja. Blagoslov Božji neka Vas prati do konačne pobede!, poručila je njegova svetost patrijarh srpski Irinej.