Stranka Nova srpska demokratija u saopštenju ističe da se predsednik Crne Gore Milo Đukanović zahvalio jedino Turskoj za upućenu pomoć u borbi protiv virusa korona i da tom prilikom nije spomenuo doprinos drugih zemalja .

“U vremenu kada se Crna Gora suočava sa ozbiljnim izazovima i kada je vlast pokazala da nije dorasla ovakvim problemima i da je decenijama urušavala zdravstveni sistem, valja istaći one koji su nam u ovim trenucima pritekli u pomoć.

Zato je važno zahvaliti se svima, od EU, Turske, do naših tradicionalnih prijatelja Srbije, Rusije i Kine. Međutim, umesto izraza zahvalnosti svima, predsednik Crne Gore se odlučio da se samo zahvali Turskoj i njenom predsedniku Erdoganu. Može se pretpostaviti zbog čega mu je Turska, koja je pet vekova Balkan držala pod okupacijom,  važnija od ostalih, a nije nebitno da se podsetimo na neke detalje iz prošlosti. Naime, 1997. godine, kada se naslućivalo da Milo Đukanović sigurnim korakom ide putem izdaje tradicionalne Crne Gore, a posebno kada je bilo jasno koga je odabrao za saveznike, narod mu je, širom Crne Gore, skandirao ,,Milo Turčine''. Time su građani vrlo precizno pokazali šta misle o njegovoj politici u odnosu na osnovne vrijednosti na kojima je nastala ova država”, navodi se u saopštenju ove partije.