PLjEVLjA – Radnici DOO „Komunalne usluge“ Pljevlja, uputili su zahtev Vladi Crne Gore za pomoć.

Radnici traže da Vlada izdvoji deo novčanih sredstava za njih, jer su tvrde, ne svojom krivicom, i pre pandemije bili u dramatičnoj teškoj finasiskoj situaciji, koja se sada još više pogoršala.

Njih 50 zaposlenih tvrdi da platu nisu primili 11 meseci, da nisu u mogućnosti da kupe osnovne životne namirnice, plate račune za struju, vodu, dok se krediti gomilaju.

- Nadamo se da ćete razumeti vapaje za pomoć nas 50 zaposlenih koji su se našli u teškoj materijalnoj situaciji, dovedeni na ivicu siromaštva i to ne našom krivicom. Radnicima se duguje 11 plata. Nadali smo se, pokušavali da budemo strpljivi… ali kako sada da čekamo i da živimo u doba korone virusa praznih novčanika-navodi se u zahtevu radnika pljevaskog opštinskog preduzeća „Komunalne usluge“.

Napominjemo da radnici i sada obavljaju svoje redovne poslove striktno se pridržavajući naredbi i preporuka NKT.

DOO „Komunalne usluge“ Pljevlja obavlja delatnosti od javnog interesa i to: pogrebne poslove, održavanje groblja, pružanje pijačnih usluga, usluge zbrinjavanja napuštenih kućnih ljubimaca.

Radnici napominju da su se obraćali resornom Sekretarijatu i predsedniku opštine Pljevlja, ali, tvrde, nisu naišli na razumevanje.

-U nadi da ćete razumeti naš položaj obraćamo Vam se jer u ovakvim uslovima više ni od koga ne možemo očekivati pomoć-zaključuju radnici.