PLjEVLjA - Režim preko specijalnih policijskih formacija pojačava torturu i nastavlja sa maltretiranjem pljevaljsake omladine bez bilo kakvog povoda i razloga, saopštio je Vladislav Bojović, član predsedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.


- Ovo što se poslednjih dana i večeri dešavalo u Pljevljima na najbolji način odslikava stanje nervoze, panike i sluđenosti u kojem se nalazi ovaj odnarođeni režim, suočen sa masovnim učešćem verujućeg naroda na litijama i njihovom besprekornom organizacijom. Ove takozvane akcije specijalnih policijskih jedinica, dovedenih sa strane u Pljevlja, izvode se stihijski i haotično i jasno je da mogu biti samo kontraproduktivne za onoga ko ih naručuje i ko njima diriguje - kazao je Bojović ističući da, nastupajući bahato i siledžijski, od vrha vlasti zloupotrebljena, maskirana lica delovala su prethodnih noći u Pljevljima više kao razularena banda željna infantilnog dokazivanja, nego kao policija jedne uređene i pravne države, što, kako kaže Bojović, Crna Gora evidentno nije.


- Vrlo je indikativno i izaziva ozbiljnu zabrinutost to što se povodom poslednjih događaja u Pljevljima ne oglašavaju ni predstavnici EU u Crnoj Gori niti zapadne ambasade, dakle predstavnici država u kojima se visoko poštuju i štite ljudska prava i slobode-kazao je Bojović.


Prema njegovim rečima ovim akcijama vrh vlasti i vrh policije nije uspio nikoga da zaplaši, niti da bilo koga impresionira.


Pročitajte još: Uprava policije Crne Gore zabranila "patriotski skup" na Cetinju


- Samo su uspeli da i one iole razumne građane Pljevalja, koji su iz različitih razloga do sada podržavali ovu vlast, navedu na pitanje: u kakvoj mi to zemlji živimo, ako se policija ovako bahato i siledžijski ponaša prema našoj omladini, a onda i da ih dodatno navede na razmišljanje i rešenost da ovu vlast više nikada ne podrže. Uvereni smo da će Pljevljaci nakon ovoga što im je poslednjih dana priredila aktielna vlast, samo nastaviti da još snažnije i još odlučnije brane i ne daju svoje svetinje, svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, svoj duhovni i nacionalni identitet i svoje ljudsko dostojanstvo-zaključio je Bojović.


Foto: Fejsbuk


POLICIJA VRŠILA RACIJU PO KAFIĆIMA


Policajci sa fantomkama na glavi izvršili su, u petak i subotu veče, raciju, pretrese kafića i omladine koja se u njima okuplja.

Prema objavama na društvenim mrežama policija je na brutalan način prekinula omladinu u provodu i počela da ih maltretira, legitimiše.


Navedeno je da, koliko su bili „nežni“prilikom pretresa, jednom gostu su, navodno, prilikom pretresa pocepali košulju.


Međutim, o ovoim dešavanjima niko od prisutnih nije želeo javno da govori.


Niko nije priveden a policija je ispraćena sa povicima NE DAMO SVETINjE!