Nemački mediji objavili su da je nalog za proterivanje ranjenog crnogorskog državljanina hospitalizovanog u Nemačkoj postao neizbežan, jer, kako je procenjeno, njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.


Ranjeni Igor Krstović mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku, prenele su podgoričke Vijesti.


On je teško ranjen krajem januara u Zeti, a na lečenje u Hanover transportovan 7. februara.


Takva odluka doneta je na zahtev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije. Tamošnje Imigraciono Krstoviću je uručilo naredbu da je dužan odmah da napusti njihovu teritoriju.


Pročitajte još: Ranjenog Krstovića ČUVAJU SPECIJALCI, u tajnosti prebačen u Hanover: Crnogorski mafijaš podigao Nemce na noge


Pre odluke da deportuju Krstovića, nemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva. Reagovali su čak i pojedini političari, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke poreske obveznike. Policija je, međutim, tvrdila da je takav stepen obezbeđenja neophodan.


Za sada nije, međutim, poznato šta će uraditi Krstović i njegov advokat u Nemačkoj, da li će tražiti da ostane u bolnici zbog lečenja ili će se žaliti na odluku.