R. D. (43), koja se tereti da je u novembru prošle godine u Podgorici nožem usmrtila V. B. (18).

Kako je navedeno u naredbi za sprovođenje istrage, R. D. je 27. novembra prošle godine, oko 18 sati, u iznajmljenom stanu u Ulici Jove Jovanovića Zmaja u podgoričkom naselju Stari aerodrom, udarcem noža u srce ubila B.V. (18) iz Podgorice, piše "Dan".

Ona je pred tužiocem sada ispričala detalje svog odnosa sa žrtvom.

Prilikom saslušanja kod tužioca, ona nije mogla da se seti na koji način je počinila ubistvo, niti gde se tačno u stanu to dogodilo.

- Kod mene su ranije dolazili neki muškarci i on je znao za to, ali mi nikada nije rekao da je ljubomoran - rekla je R. D. tužiocu.

Ona je ispričala da je V.B. upoznala pre pet godina, kada je on imao svega četrnaest godina, jer je dolazio u kafić u kojem je ona radila kao konobarica.

Prisećajući se kobnog dana, ispričala je da su se ona i V. B. probudili u njenom stanu, gde je on često boravio, i da su uz kafu popili nekoliko čašica loze. U tom trenutku dobila je poziv da oboje dođu na jedan rođendan. Ona je V. B. dala 20 evra da bi kupio rođendanski poklon, ali je on, kako tvrdi, tada počeo da viče i da histeriše, što mu, prema njenim rečima, nije bilo prvi put.

- Bacio je novac i iz fioke uzeo nož. Uspela sam da mu otmem nož iz ruke i ubola sam ga negde u predelu grudi. Nakon toga je izašao ispred vrata, pao i počeo da ječi. Kada sam ga videla kako leži ispred lifta, počela sam da ga čistim krpom jer je bio krvav, a onda sam počela da čistim i pod ispred lifta, koji je sav bio umrljan krvlju. Prethodno sam pozvala jednu prijateljicu i tražila od nje da dođe kod mene jer ne znam šta sam uradila. Tog dana smo popili po četiri loze, a kako nismo ništa jeli, ceo dan sam bila prilično pod dejstvom alkohola – rekla je R. D. tužiocu.
Osuđena na osam godina robije zbog smrti ćerke

R. D. je pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Crne Gore 2000. godine osuđena na osam godina zatvora zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti, odnosno zbog izazivanja požara u kojem su nastradale njena jednomesečna ćerka E.D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž.L.

Kako je tada utvrđeno, njih dve su u noći između 1. i 2. februara 1999. u Rožajama, u baraci od lako zapaljivog materijala, na drvenom stolu ostavile upaljenu sveću, naložile šporet i otišle u grad, ostavljajući devojčice bez nadzora.
Zbog tog krivičnog dela osuđena je na osam godina zatvora, ali je nakon pet godina izašla na slobodu.