Kolinda se predomislila: Traži kancelariju i posle mandata

Tanjug

petak, 24. 01. 2020. u 10:27

Колинда се предомислила: Тражи канцеларију и после мандата

Foto: Tanjug/AP

Odlazeća hrvatska predsednica, Kolinda Grabar Kitarović, se predomislila i odustaje od namere da ne traži na raspolaganje kancelariju koju će koristiti posle isteka mandata
Odlazeća hrvatska predsednica, Kolinda Grabar Kitarović, se predomislila i odustaje od namere da ne traži na raspolaganje kancelariju koju će koristiti posle isteka mandata, 18. februara.


Portal Indeks podseća da je Grabar-Kitarović započela svoj mandat obećanjem da će izmestiti predsednički kabinet sa Pantovčaka u cilju štednje.


Završava ga, kažu, najavom da će tražiti Kancelariju koju će koristiti po isteku mandata.


Ona je, naime, za Novu TV rekla da je mislila da nakon 18. februara neće tražiti kancelariju, ali se, kaže, predomislila.


Želi da "nastavi da radi na brendiranju Hrvatske" i za to joj, kaže, treba baza.


Ne može, dodala je, da sedi negde i ništa ne radi.


Tvrdi da svog naslednika, Zorana Milanovića, neće ni kritikovati, ni hvaliti, ni komentarisati njegov rad.


"Ali ono što ću svakako nastaviti da radimje brendiranje Hrvatske, na promovisanjunaših interesa, na rešavanju društvenih pitanja, od zlostavljanja u Hrvatskoj generalno, ne samo u porodici, već u školama i drugim mestima, zaštiti okoline, čistom Jadranu i slično", rekla je Grabar-Kitarović.


Prema važećim propisima, Grabar Kitarović ima pravo da šest meseci dobija naknadu u visini plate koja iznosi 24.376,20 kuna neto, a zatim još šest meseci 50 posto od te plate.


Pročitajte još: Milanović novi predsednik Hrvatske: Kolinda potučena do nogu


Kao bivša predsednica ima pet godina pravo na kancelariju, na dva državna službenika, ličnog vozača i službeno vozilo, a pravo na fizičku zaštitu imaće trajno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)