Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je još uvek u Majamiju. Od početka godine crnogorski predsednik boravi u jednom od najskupljih hotela i za noć odvaja i do 2.000 evra.

Mišel Martin, vlasnik luksuznog rizorta u kojem Đukanović „pacifikuje“ srpske konobare zbog srpske zastave, još pre 10 godina je imao internet esej na temu „nadolazeće“ turističke destinacije. Tri godine nakon veoma upitnog referenduma, Martin afirmativno govori o potencijalima primorja Crne Gore.

Simptomatičan je ovaj trenutak ponovnog povezivanja Martina i turističkih investicija sa spornim zakonom o otimanju imovine Crkvi.

Inače,Martin već 17 godina živi u Majamiju. Obilazi sve luksuzne svetske destinacije i piše o njima. Naravno, kada zatreba, on neku od luksuznih hotela i restorana kupi.


Kada je pisao o Crnoj Gori posebno je istakao Sveti Stefan i Kotor. Dva bisera Jadrana su mu jako zapali za oko i u svom putopisu je naglasio da se Crna Gora izborila za nezavisnost.

Zašto je baš ove godine Đukanović išao u Martinov lusuzni resort? Očigledno je popustio pod „prijateljskom atmosferom“ pa se mogu naći njegovi snimci sa šeširima i skupocenim bocama.


Da li je Martin bacio oko na neku crkvenu imovinu, a Đukanović koristi poziciju da iscrpi svaki mogući benefit od investicionih privilegija?


Portal IN4S je poslao pitanja kabinetu predsednika oko troškova puta, ali nismo dobili odgovore. Pitali smo kako je putovao, da li je korišćen čarter let, vladin avion ili koja već kombinacija, jer je avion imao, prema našim saznanjima – 27 putnih mesta.

Takođe su pitali MUP, kao nadležni organ obezbeđenja predsednika, koliko je bezbednjaka bilo u Majamiju sa Đukanovićem, koliko im iznose dnevnice i kako je njihov smeštaj plaćen. Nisu dobili odgovor.