Miodrag Daka Davidović, poznati nikšićki privrednik, od ulaska u Crnu Goru pre par dana, je podvrgnut stalnoj policijskoj torturi saznaje portal in4s.net.

Izvor iz obezbeđenja Davidovića kaže da su policajci u civilu, bez imalo skrivanja, u konstantnoj pratnji Davidovića. Na direktno pitanje ”pratiocima” zašto to rade – dobili su odgovor da im je ”naređeno”.

Pročitajte još: Apsurdi crnogorskog zakona: Srpska crkva će morati da dostavi Podgorici i matični broj Svetog Save

Tako je danas, na graničnom prelazu ”Ilino brdo”, prilikom pokušaja prelaska granice, vozilo Dake Davidovića zaustavljeno, da bi potom u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, pretresano od strane policije. Ni dva detaljna pretresanja izgleda da nisu bila dovoljna za utvrđivanja stanja, pa je Davidoviću rečeno da moraju da sačekaju dok ne dođu nove policijske snage. Nakon par sati, po dolasku specijalnih policijskih snaga, Davidovića i njegove pratioce su, opet pretresli.

Podsećamo, na njega je nedavno u Beogradu pokušan atentat, kada je pogođen u ruku dok je bio u društvu vladike Joanikija. Taj događaj se takođe dovodi u vezu sa opštim pritiskom na SPC, odnosno sa diskriminatorskim Zakonom o otimanju imovine SPC.

(in4s.net)