Predsednik Skupštine CG: Primena zakona zaustaviće manipulacije vernicima

Tanjug

02. 01. 2020. u 22:13

Председник Скупштине ЦГ: Примена закона зауставиће манипулације верницима

Foto Skušština Crne Gore

Primenom Zakona o slobodi veroispovesti urediće se država Crna Gora i ono što je trebalo odavno da bude sređeno, a pokazaće se i kako su različite strukture manipulisale vernicima, kaže predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović
Primenom Zakona o slobodi veroispovesti urediće se država Crna Gora i ono što je trebalo odavno da bude sređeno, a pokazaće se i kako su različite strukture manipulisale vernicima, kaže predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

On je ocenio da bojkota parlamenta nije ni bilo, te da o njemu misle samo oni koji su daleko od izbornog cenzusa.

"Godina pred nama biće, između ostalog, godina primene Zakona o slobodi veroispovesti, usvojenog na buran način na samom kraju 2019. Time će, ocenjuje Brajović za Novu M, izaći na videlo kolike su, kako kaže, bile manipulacije i crkvenih velikodostojnika i poslanika opozicije.

PROČITAJTE JOŠ - NEPREGLEDNE KOLONE: Najmasovniji skup u Podgorici, hram tesan za sve vernike, reke građana na protestima u Beranama i Bijelom Polju (FOTO/VIDEO)

"Ovim zakonom niko ne otima ničiju imovinu. Ovim zakonom se samo uređuje stanje i država Crna Gora radi ono što je trebalo mnogo ranije da uradi. Mi imamo Zakon o slobodi veroispovjesti koji je na snazi od 1977.godine. I videće se kroz tu implementaciju, a ona će trajati duže, jasno i do kraja kakve su sve zloupotrebe rađene", rekao je Brajović.

Očekuje i da će ove godine i sve verske zajednice, ali i političke partije, prihvatiti da se Ustav mora poštovati i po njemu se ponašati.

PROČITAJTE JOŠ -  Vučić na Badnji dan na severu Crne Gore: Predsednik želi da iskaže jedinstvo sa našim narodom, razmatraju se tri tačke posete

"Pre svega, mislim da je i u ovako komplikovanoj situaciji država Crna Gora i nadležne službe pokazala da mogu da budu vrlo tolerantni, vrlo strpljivi i vrlo odlučni", naveo je Brajović.

Komentarišući bojkot opozicije, prvi čovek crnogorskog parlamenta kaže da ga nije ni bilo, jer je skupština radila u punom sastavu, na različite načine.

"Bojkot se njima odbio o glavu i kroz anketni pad izbornog povjerenja. Bojkot im nije u interesu i o njemu pričaju ustvari oni koji su daleko od izbornog cenzusa. Uvek stoji moj poziv svima da se uključe u rad jer kad smo u punom sastavu onda ćemo najbolje razmatrati zakone i donositi najbolja izborna rešenja", rekao je Brajović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Rh-

02.01.2020. 23:19

Е јадо, видиш ли да ти је ово почетак краја ДПС-а.

Prellee

03.01.2020. 10:08

Ovi nisu normalni kako razmišljaju da mjenjaju stvari. Zakonom, kako oni misle ništa neće rješiti, samo će povečati mržnju i izazvati sukobe kao što su uradili. Ne mogu na nekoga primjenjivati zakone a taj nije učestvovao u donošenju tog zakona, koji se njega tiče.Tako je govorio Sokrat, taj zakon je NEPRAVEDAN i ne mora se sprovoditi. Politički dogovor je IZNAD ZAKONA i on se mora postići. Jadno, ima godina, ali nije dorastao zadatku koji obavlkja. Neće biti dobro, ni Crnogorcima a ni Srbima.

jer kad smo u punom sastavu

03.01.2020. 10:43

Misliš ono kad pohapsite poslanike koji se s vama ne slažu i izbacite ih iz Skupštine?