Novi atak na novinare u Crnoj Gori: Saslušan vlasnik Borbe

M. S.

utorak, 24. 12. 2019. u 22:48

Нови атак на новинаре у Црној Гори: Саслушан власник Борбе

Dražen Živković

Dražen Živković uhapšen po nalogu tužilaštv

UREDNIK i vlasnik našeg portala Dražen Živković uhapšen je po nalogu tužilaštva. Njega je oko 10 časova uhapsila podgorička policija po direktivi Osnovnog državnog tužilaštva - objavio je portal "Borba".

U saopštenju navode da je ovo prvi slučaj u Crnoj Gori da bude uhapšen nezavisni novinar po prijavi jedne opozicione partije. Živković je pre hapšenja kazao da su ga prijavile Demokrate zbog teksta od pre četiri meseca, u vezi sa navodnim lažnim fakturama te partije, kako je tvrdio u Beogradu uhapšeni podgorički biznismen Dejan Lakić.

Pročitajte još - PRIJAVILE GA DEMOKRATE: Urednik i vlasnik portala Borba na informativnom razgovoru u policiji

- Policija je, kao da sam poslednji kriminalac, došla na vrata mojih roditelja da me hapsi iako ja tamo godinama ne živim. U tom momentu sam bio na radnom zadatku ispred Skupštine. Kasnije su me uhapsili u centru Podgorice i odveli na saslušanje u Tužilaštvo. Zaista, moram reći da se policija ponašala veoma profesionalno i da je i njima bilo neugodno - kazao je Živković po izlasku iz Tužilaštva.

Vlasnik portala je rekao da je žalosno, jadno i bedno to što radi jedna grupa mladih ljudi koji u danima kada vlast juriša na SPC jurišaju sa isto toliko žara na slobodne novinare.

- Dok sam se ja borio protiv kriminala i pisao o tome, oni su se igrali u pesku - dodao je Živković. - I danas oni hoće meni da utvrđuju stepen opozicionarstva. Mogu samo da im poručim, ćeraćemo se još!

Živković je pušten na slobodu, a nastavak saslušanja zakazan je za 22. januar sledeće godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije