Policija u Podgorici podnela krivične prijave protiv 11 lica koja su, kako se sumnja, izvršila 26 krivičnih dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.


Uhapšeno je devet osoba, dok su protiv dvoje njih podnete krivične prijave u redovnom postupku.


"Rekorder" među uhapšenima je A.B. (27), koji je sam počinio 13 teških krađa iprotiv njega je podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.


Uhapšeni su, a uz krivične prijave predate nadležnom tužiocu, iM.I. (15) zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa i P.M. (35) i G.Š. (30) kojima se na teret stavljaju dva krivična dela teška krađa u pokušaju.


Zbog sumnje da su izvršili četiri krivična dela krađa uhapšeni su Lj.G. (20), D.D. (33), M.J. (31) i I.M. (39) dok je zbog krivičnog djela krađa u pokušaju uhapšen Š.B. (22).


Pročitajte još: Uhapšen Crnogorac koji je koristio 41 lažni identitet


Krivične prijave u redovnom postupku policija je podnela u redovnom postupku protiv R.K. (15) zbog sumnje da je izvršio četiri krivična dela krađe, kao i protiv M.A. (14) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u pokušaju.


- Osumnjičena lica su otuđivala bicikle, motocikl, novac, mobilne telefone, lična dokumenta i alat, saopštila je Uprava policije.