Švercovali kokain vredan 1,2 milijarde dolara!

M. S.

19. 09. 2019. u 17:28

Шверцовали кокаин вредан 1,2 милијарде долара!

Oko 20 tona kokaina zapljeno je sredinom juna u luci Filadelfija na brodu MSC ''Gajane'', AP Photo

U Filadelfiji podignuta prva optužnica za šverc 20 tona kokaina
Državljanin Crne Gore, pomorac iz Kotora Nenad Ilić (39), inženjer kadet, optužen je od američkih federalnih vlasti zbog učešća u švercu oko 20 tona kokaina, objavio je ''Filadelfija Inkvajrer'', prema kojem Iliću preti kazna do 10 godina zatvora.

Da podsetimo, oko 20 tona kokaina zapljeno je sredinom juna u luci Filadelfija na brodu MSC ''Gajane'', vlasništvo švajcarske kompanije ''Mediterranean Shipping Co'' sa sedištem u Ženevi, vrednog na crnom tržištu oko 1,2 milijarde dolara.


Prema pisanju Inkvajrera, dva člana posade broda "Gajane", Fonofave Tiasaga (28) i Kotoranin Ivan Đurašević (29) priznali su povezanost sa operacijom šverca droge, priznavši da su za to dobili po najmanje 50.000 dolara, a da se u posao ušli po nagovoru jednog člana posade broda.


U zatvoru su zbog šverca kokaina na brodu, članovi posade iz Crne Gore Ostali uhapšeni su Boško Marković (27) i Aleksandar Kavaja (25). Sa njima se nalazi i Lauli Pulu (32).


PROČITAJTE I: Jaka eksplozija probudila Riječane, raznet bankomat


- Ovo je najveća zaplena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku, tvitovala je odmah posle zaplene koakina, kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije, iz koje je ustvrđeno da je zaplenjena količina kokaina bila dovoljna da ubije nekoliko miliona ljudi...


Kokain je na brod ukrcan verovatno na Bahamima, ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima.Američke valsti su saopštile da je brodsa kokainom u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije