Vedrana Rudan o napadima na Srbe i zašto su Hrvati - zečevi

Novosti Online

26. 08. 2019. u 10:00

Ведрана Рудан о нападима на Србе и зашто су Хрвати - зечеви

Vedrana Rudan / Foto: M. Anđela

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, povodom poslednjih napada na Srbe u Hrvatskoj, objavila je na svom sajtu tekst pod nazivom "O zečevima i sirotinji", napisan u njenom prepoznatljivom stilu

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, povodom poslednjih napada na Srbe u Hrvatskoj, objavila je na svom sajtu tekst pod nazivom "O zečevima i sirotinji", napisan u njenom prepoznatljivom stilu.

Tekst prenosimo u celini."I zecu se ku*ac na sirotinju diže. To je poznata, stara hrvatska poslovica. Samo u tom kontekstu možemo objasniti zašto su u poslednje vreme Hrvati krenuli mlatiti Srbe.

Srbi kao bilo kakav faktor u Hrvatskoj ne postoje. Ima ih u vukojebinama Dalmatinske zagore i nešto sitno u gradovima. U Dalmatinskoj zagori žive starci bez struje i vode koji s vremena na vreme smeju nešto reći perverznom novinaru koji misli da i sirotinja ima pravo na život i onda kada je srpska.

Kad tekst izađe, ako ga urednik pusti, novinaru zečevi preko portala je*u četničku mater i pitaju ga gde je bio devedeset i prve i je*e se njima što je novinarčić devedeset i prve plivao tati u jajima.

PROČITAJTE JOŠ -
VEDRANA RUDAN O PROSLAVI "OLUJE" I KOLINDINOM PEVANjU: Nije ona alkoholičarka, mi smo bolesni

Ako se neki novinar usudi na temu mlaćenja Srba obratiti direktno, ima jedan ludi Stojanac koji je to učinio, našem premijeru, njemu pukne film. Novinara na licu mesta proglasi “aktivistom”, drugo ime za četnika, i demonstrativno odje*e u obližnju oštariju.

Kakve veze, je li, ima premijer sa s*anjem koje se dešava u Hrvatskoj? Neka institucije rade svoj posao, nema premijer vremena za pi*darije dok njega i pratnju u ohlađenoj oštariji čeka zubatac, ne iz uzgoja.

I tako ovih dana krenuše zečevi uzdignuta ku*ca uređivati Lijepu Našu. Negde Srbinu polome noge jer je gledao utakmicu, pa tresnu dete, poznato je da se svako Srpče pretvori u Srbina, dobra je ideja i sedamdesetogodišnjem starcu razbiti tintaru, ionako će policija privesti Srbina, ne zeca.

Naši političari i političarke imaju samo lepe reči za zečeve. Jasno je njima da je bolje da se zečevima diže ku*ac na sirotinju nego da im se, ne daj bože, digne na njih. Siroti hrvatski političari. Nema u Hrvatskoj zeca kome će se dignuti na Plenkovića, Kolindu i policajku iz Kanade. Naši političari su doktorirali kastraciju zečeva.

Moram objasniti zašto Hrvate nazivam zečevima kad su, je li, hrabro i goloruki nasrtali na neprijatelja? Zaboravila sam tko je prvi počeo, pi*ka mi, je li, materina, je li, četnička. Zečići, zaboravili ste, svoji ste na svome, oterali ste ih, čemu erekcija nakon toliko godina i veličanstvene pobede?

Ne, nemam ništa protiv dizanja ku*ca kad se pravom mužu digne ku*ac na junaka. Sećate se kad su ne tako davno britanski NATO junaci provalili u Zadar? Bili su naoružani, u punoj snazi. Popišali su i posrali Zadar, razvalili kafiće, nisu platili piće, čiste Hrvatice hvatali su za hrvatsku guzicu, rigali su gde su stigli i u hrvatskom gradu jebali mater Hrvatima.

Gde ste bili, zečići? Gde je bila policija? Ko je branio Zadar od agresora? Kome se tih dana u Zadru dignuo hrvatski ku*ac u cilju obrane svetog nam tla? Ja ću vam reći ono što znate. Nikome.

NATO dečki nisu sirotinja, NATO dečki imaju palice, šake, oružje, moć, status. NATO dečki nisu bedni hrvatski Srbi koje svaki hrvatski zec sme je*ati.

Zato vas prezirem, zečići. I vas i one koji vas huškaju. Da imate malo mozga znali biste kome bi danas u Hrvatskoj trebalo razbiti glavu. Možda i imate mozga, ali nemate mu*a.

Čemu se ja čudim? Kakav narod takav i orgazam".

(rudan.info)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

LEMI

26.08.2019. 10:44

za sve je kriv Goran Šarić..lepo im je objasnio da su svi sa ovih prostora iz plemena srba

Milos

26.08.2019. 16:46

Novosti propadaju, izmedju ostalog jer odbijaju autorizaciju komentara koji su mnogo elokventnije napisani od ovog stiva dezurne Vedrane. Samo napred. Bitno je da se novinarima zovete

Paulaner

26.08.2019. 17:48

Zecevima nema sta da se dize na Kolindu. To je privilegija americkih NATO generala sa kojima je u svoje vreme imala plodnu saradnju.

Fanan

26.08.2019. 18:23

Interesantno je gledati ovaj ptoblem kroz prizmu zivotnja i seksa. Iako nigde nije pogresila bilo bi mnogo delotvornije da je tekst objavljen u ozbiljnom formatu koliko to ova tema zahteva.

Oranas

26.08.2019. 18:27

Ovde je vaznija vest sta je Aca reko Breni i dal ce Aca da se zeni. Trestalo usce sinoc od šunda. Sta ce.nama neprijatelji makar i zecevi kad smo ostali bubasvabe. Nemozes nas istrebiti, menja navike i oblike koliko god treba, makar nam i Ceca ili Jeca bile majke nacije... strasno, sta da kazem deci? Da vole ili da.mrze majku Srbiju kad je ovako posrnula?

DOSTA JE BILO

26.08.2019. 19:44

Koji je problem sto ne objavljujete komentar koji se zove DOSTA JE BILO? Cilj je da se animira srpska javnost kako bi se suprotstavili ustaskoj propagandi i revitalizaciji ustastva. Molim Vas objavite komentare.