Zbog snega koji već dva dana bez prestanka pada u Konjicu, na području te opštine u centralnim delovima BiH 170 sela je odsečeno od sveta, objavio je sarajevski "Dnevni avaz".

Sve raspoložive snage Civilne zaštite Konjic pokušavaju da očiste puteve i osposobe putnu komunikaciju.

Iz Operativnog centra civilne zaštite Konjic navode da su u protekla 24 sata primili veći broj poziva o neprohodnosti puteva.

"Zbog obilnih snežnih padavina na području opštine Konjic, sve raspoložive snage Civilne zaštite su na terenu. Opština Konjic ima više od 170 sela i većina njih je blokirana, najteža situacija je na lokalitetu Klisa, odnosno Buturović polja, gde je formirana velika količina sneyynog pokrivača", rekao je za "Avaz" načelnik Civilne zaštite Konjic Husein Hodžić.

Meteorolozi za sutra predviđaju prestanak padavina.


OTEŽAN SAOBRAĆAJ NA PUTEVIMA U HRVATSKOJ

Padavine i zimski uslovi izazvali su probleme u saobraćaju u Hrvatskoj, a snega ima na većini puteva u Gorskom kotaru i Lici.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri te Dalmaciji, i obrnuto, javlja Hrvatski auto-moto klub.

Snažan vetar takođe izaziva probleme na Jadranskoj magistrali.

Sneg pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, delu Dalmacije, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme, prenosi N1.

PROČITAJTE I: NEVREME U HRVATSKOJ: Oluja i grad na primorju, a na Dinari veje sneg

U većem delu BiH zbog snega saobraćaj se takođe otežano i usporeno odvija, javila je Fena. Na deonicama puteva u južnim krajevima saobraćaj se odvija se po mokrim kolovozima - saoptteno je iz Auto moto saveza BiH.

Na području Romanije zabrana je prometa za teretna vozila. Na deonicama preko planinskih prevoja obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.