DVE devojčice i dva dečaka rođeni su u porodilištu Opšte bolnice Meljine pre dva dana. Zdrave bebe i srećni roditelji deo su lepše strane medalje o kojoj sa zadovoljstvom govore zposleni, posebno dr Slobodan Bulatović, jedini ginekolog akušer i načelnik ginekološkog odeljenjau ovoj ustanovi. Na drugoj strani su nagomilani problemi zbog kojih su zaposleni zapretili štrajkom upozorenja.

- Mi radimo normalno, imamo dovoljno materijala i medicinskih sredstava, dovoljno babica i medicinskih sestara, ali niko osim mene ne radi kao ginekolog. Uprkos tome pacijenti su uvek pokriveni kompletnom medicinskom uslugom. Najveći problem sa kojim se suočavamo je finansijski. Plate su neredovne, kasne pet meseci, i to je ono što mora da rešava uprava - uveren je dr Bulatović.


PROČITAJTE JOŠ:
CG: Ne strahuju od migranata

Štrajkom upozorenja, veruje, Ministarstvu zdravlja i Vladi jasno bi pokazali darešenje za status ove ustanove mora da se nađe pre okončanja sudskog spora koji vode "Atlas grupa",vlasnik ove ustanove, i država. Štrajk upozorenja je u u korist građana koji jednoglasno podržavaju opstanak bolnice u Meljinama.

- Građani imaju ustavno pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu koja im je dostupna u njihovom gradu ali i zbog turizma. U nekoliko navrata slao sam dopise i ukazivao kako bi se zatvaranje bolnice odrazilo i na grad i građane. Ipak, sastanak koji smo tražili sa premijerom još nije zakazan, pa će možda štrajk podstaći hitan dolazak ministra zdravstva - uveren je dr Bulatović.


PROČITAJTE JOŠ:
Novi zemljotres u Crnoj Gori, epicentar kod Cetinja

SPOR POSLE PRIVATIZACIJE

Podsetićemo, sve se dešava deceniju nakon potpisivanja ugovora o kupovini nekadašnje Vojne bolnice u Meljinama sa konzorcijumom koji čine članice "Atlas grupe" Invest banka, Atlas banka, "Atlas kap" i Specijalna bolnica za interne bolesti "Sveti Nikola". Nakon očigledno neuspele privatizacije, Vlada je početkom prošle godine pokrenula sudski postupak za raskid ugovora o kupovini. Povod je i u činjenici da je od 120 miliona evra predviđenih ugovorom, novi vlasnik realizovao samo tri, i to za nabavku medicinske opreme. Većina objekata u bolničkom krugu je je pod hipotekom, a kreditno zaduženje je 11,5 miliona evra.