Stanovi za prosvetne radnike

V. V.

05. 11. 2016. u 14:20

Станови за просветне раднике
Opština Herceg Novi obezbediće stanove po nižim cenama

Rešavanje stambenih problema porodica 30 hercegnovskih prosvetnih radnika traje skoro deceniju, ali je sve izvesniji dobar ishod. SO Herceg Novi donela je odluku o učešću opštine u ovom i rešavanju istog problema državnih službenika i nameštenika.

Opština će uložiti deo sredstava kako bi omogućila kupovinu stanova po povlašćenim uslovima u tri zgrade u naselju Topla 2. Reč je o 47 stanova od kojih će prosvetarima pripasti 30, deset bi trebalo da dobiju službenici CB Herceg Novi - članovi Sindikalne organizacije, jedan zaposleni iz hercegnovskog Doma zdravlja, a dva su namenjena za potrebe pravosuđa Crne Gore. Ovi stanovi su vlasništvo preduzeća "MBD Invest" koje je u stečaju, a projekat je pokrenut u saradnji sa Stambenom zadrugom Solidarno i Crnogorskom komercijalnom bankom.

Cena kvadrata u ovim stanovima trebalo bi da bude 700 evra dok je procenjena tržišna vrednost nakon sanacije između 900 i 1.100 evra. Na račun ovog novog angažmana Sindikat prosvete treba da prenese pravo korišćenja na plac od 1.600 kvadrata na Savini, koji im je ranije dodeljen za rešavanje stambenih problema.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije