Luka di Nikola (19) iz Londona preminuo je usled posledica korona virusa, nekoliko dana nakon što mu je lekar rekao "da nema razloga za brigu". Njegov otac Mirko potvrdio je za italijansku "Republiku" da su ga lekari obavestili da je Luki posthumno urađen bris koji je potvrdio da je mladić imao korona virus.

Britanski lekari su porodici poslali mejl u kom se navodi da je Luka bio pozitivan na Kovid-19 i da je to bilo pomešano sa već postojećom prehladom i infekcijom pluća.

Luka, koji je rodom iz Italije, preminuo je u bolnici u Londonu 24. marta, nakon što mu se, samo dan ranije, stanje naglo pogoršalo.

Njegova tetka je rekla da je Luka imao bolove u grudima, a da je onda njegova majka primetila da su mu usne poplavele. Nedugo nakon toga je pao.

Odveden je u bolnicu gde je odmah intubiran i stavljen na intenzivnu negu, ali je ubrzo preminuo.

Njegova porodica tvrdi da je mladić bio zdrav i pun snage, te da je nedavno posetio lekara jer je imao simptome korona virusa, ali ga je doktor vratio kući.

- Nedelju dana pre nego što je izdahnuo, naš Luka je imao temperaturu i kašljao je. Isti slučaj je bio sa Lukinom majkom, mojom snajom Klarisom. Luka je otišao kod lekara koji mu je rekao da pije paracetamol i vratio ga kući - tvrdi tetka preminulog mladića za La Republika.

Luka se pre izvesnog vremena preselio sa majkom i njenim partnerom Vićencom u London. Njih dvoje sada takođe imaju simptome koje je imao Luka. Nakon smrti mladića, njima je rečeno da budu u dvonedeljnom karantinu, i takođe im je prepisan paracetamol.