RIM - U provinciji Bolcano na severu Italije, noćas oko 1 čas i 15 minuta, dogodila se saobraćajna nesreća kakva se u ovom kraju ne pamti.

Automobil je zahvatio grupu nemačkih turista, svi mladi između 20 i 25 godina. Na mestu je usmrtio njih šest, a povređeno je jedanaest od kojih se troje nalazi u teškom stanju. Povređeni su smešteni u nekoliko bolnica.

Pijani vozač, starosti 28. godina iz obližnjeg mesta pokosio je veliku grupu mladih. On je vozeći velikom brzinom pregazio turiste koji su posle noći provedene u diskoteci na ivici puta čekali autobus koji je trebalo da ih odveze u hotel gde su odseli.

Vozač, za koga se pretpostavlja da je imao veliku koncetraciju alkohola u krvi, je odvezen u bolnicu radi utvrđivanja stanja u kojem se nalazio u trenutku izazivanja tragegije koja je po broju učesnika i posledicama nezapamćena. Za sada nema podataka o zdravstvenom stanju vozača.

Intervenisalo je u spasavanju, ukazivanju pomoći i razmeštanju u bolnice oko 160 osoba: vatrogasci, brojne ambulante, lekarske ekipe, civilna zaštita, snage javnog reda...

Jedna devojka u teškom stanju prebačena je helikopterom u Univerzitetsku kliniku u Insbruku u Austriji.

Prvi izveštaji iz ove tragične noći govore o posledicama koje liče na one sa ratom zahvaćenog područja.

Istražni organi su na terenu i ispituju
kako su nastradali državljania Nemačke.

Na mestu tragedije došao je i tamošnji gradonačelnik i predstavnici nadležnih institucija.