Salvini: Italija najpouzdaniji saveznik SAD

Tanjug

18. 06. 2019. u 10:56

Салвини: Италија најпоузданији савезник САД

Mateo Salvini / Foto Tanjug-AP

Nakon što je prošlog meseca njegova desničarska partija Liga pobedila na izborima za Evropski parlament u Italiji, Salvini je otišao u posetu Vašingtonu

Italija je najpouzdaniji saveznik SAD u Evropi, izjavio je zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini u ponedeljak, tokom svoje posete Vašingtonu.

Nakon što je prošlog meseca njegova desničarska partija Liga pobedila na izborima za Evropski parlament u Italiji, Salvini je otišao u posetu Vašingtonu, podseća Rojters.

"U vreme kada su institucije Evropske unije krhke i značajno se menjaju, Italija želi da bude prvi, najstabilniji, validan, kredibilan i koherentan partner SAD", napisao je Salvini na svojoj Fejsbuk stranici.

Pročitajte još - Salvini, lider narasle desnice

Salvini, koji je takođe ministar unutrašnjih poslova Italije, razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i potpredsednikom Majkom Pensom.

On je izjavio da Italija deli američke stavove po pitanju Kine, Irana, Venecuele, Libije i Bliskog istoka, iako je ranije odbila da prizna Huana Gvaida za predsednika Venecuele i postala prva zapadna sila koja je podržala kinesku inicijativu "Pojas i put", prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije