Napad nožem u školi u Oslu, četvoro povređenih

Tanjug

utorak, 19. 03. 2019. u 11:24

Напад ножем у школи у Ослу, четворо повређених
Učenik u jednoj osnovnoj školi u Oslu povredio je nastavnika i još troje zaposlenih, saopštila je norveška policija
OSLO - Učenik u jednoj osnovnoj školi u Oslu povredio je nastavnika i još troje zaposlenih, saopštila je norveška policija. Učenik je uhapšen posle navoda da je zaposlene napao nožem, piše londonski "Indipendent".

Prethodno je Rojters javio da je jedna osoba naoružana nožem upala u školu u norveškoj prestonici i ranila četvoro zaposlenih, među kojima i nastavnika. Dežurni policajac u školi je, međutim, izjavio za norveški list "Dagbladet" da napadnute osobe imaju tragove ujeda i da su ubodene viljuškom.

Napadnuti zaposleni škole "Brinseng", u istočnom delu Osla, prebačeni su u bolnicu s lakšim povredama. Sven Kristijan Li, iz policijske uprave u Oslu, izjavio je da je pokrenuta istraga i da policajci ispituju svedoke.

Pročitajte još - NAPAD U NEMAČKOJ: Sekao ljude nožem po trgu

"Uhapšen je veoma mlad dečak. Ne mogu da kažem u koji razred ide. Uhapšen je u školi", rekao je Li. Policiji je oko 8.30 po lokalnom vremenu prijavljeno da učenik nastavniku preti nožem. Navodi se da su učenici bili svedoci ovog događaja, ali da niko od njih nije povređen.

Incident se odigrao u školi koja je otvorena 2017. godine i koju pohađa 800 učenika. Lokalni mediji navode da je jedna od nastavnica poslala poruku roditeljima da je situacija sada "mirna i pod kontrolom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije